Macedonia: Poliția a recurs la gaze lacrimogene împotriva imigranților la frontiera cu Grecia

Macedonia: Poliția a recurs la gaze lacrimogene împotriva imigranților la frontiera cu Grecia

Poliția macedoneană a recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de imigranții care încercau să pătrundă vineri pe teritoriul țării dinspre Grecia, după o noapte petrecută pe fâșia de frontieră, relatează Reuters și BBC. Intervenția poliției are loc la o zi după ce autoritățile macedonene au decretat stare de urgență în două regiuni de frontieră pentru a face față valului de imigranți, majoritatea din Orientul Mijlociu.

Mii de oameni au petrecut noaptea blocați la granița sudică a Macedoniei, care a fost practic închisă după decretarea stării de urgență, iar dimineața au încercat să depășească barajul poliției. Potrivit AP, cel puțin opt persoane au fost rănite în ciocniri.

Macedonia a devenit în ultimele luni un punct-cheie de tranzit pentru imigranții și refugiații care încearcă să ajungă în statele prospere din nordul Europei.

În ultimele săptămâni, între 1.500 și 2.000 de imigranți au intrat zilnic în Macedonia, acest val masiv ducând la scene în care mulțimi disperate se luptă pentru a urca în trenuri supraîncărcate, cu care să-și continue călătoria. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…