Manifestație împotriva islamului, luni, la Copenhaga

Manifestație împotriva islamului, luni, la Copenhaga

O manifestație împotriva islamului a fost anunțată pentru luni, la Copenhaga, la apelul mișcării Pegida, care și-a anulat reuniunea săptămânală prevăzută pentru aceeași zi, la Dresda (Germania), după ce a primit amenințări.

'Vom manifesta luni la 18h00 (17h00GMT) la Copenhaga. Pe Facebook, 300 de persoane au spus că vor participa', a indicat duminică pentru AFP organizatorul acestei adunări, Nicolai Sennels, un psiholog școlar.

Mișcarea Pegida (Patrioți europeni împotriva islamizării Occidentului) a fost creată în Germania în octombrie. Ea s-a răspândit de atunci și în alte țări europene.

La 12 ianuarie, aproape 200 de persoane care s-au declarat afiliate acesteia au defilat împotriva islamului la Oslo.

Pegida a decis să anuleze manifestația sa săptămânală de luni la Dresda după ce a primit o amenințare cu moartea din partea grupului Statul Islamic împotriva unuia dintre organizatorii săi.

Poliția germană a interzis orice adunare publică în aer liber în ziua de luni la Dresda din cauza 'unui risc terorist concret' care vizează această manifestație.

În Danemarca, 'obiectivul manifestanților este de a da clasei medii o șansă de a-și exprima neliniștea față de un islam violent', a explicat Sennels. Marșul ar fi, potrivit lui, primul de acest gen în Danemarca.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

5 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei