Manuel Valls: În Franța au fost dejucate 'cinci atentate' în ultimele luni

Manuel Valls: În Franța au fost dejucate 'cinci atentate' în ultimele luni

Premierul francez Manuel Valls a declarat joi pentru France Inter că 'cinci atentate' au fost dejucat în ultimele luni în Franța, unde 17 persoane au fost ucise în atacuri jihadiste în ianuarie, la Paris, relatează AFP și Reuters. 'Numeroase atentate au fost deja dejucate, cinci, având în vedere atentatul care nu a avut loc din fericire la Villejuif în urmă cu câteva zile', a afirmat șeful guvernului francez, după dezvăluirile privind arestarea unui algerian care planificase un atac împotriva a cel puțin unei biserici la periferia Parisului.

Bărbatul, un student în vârstă de 24 de ani, despre care serviciile de informații știau că ar fi intenționat să meargă în Siria pentru a se alătura jihadiștilor, se afla în posesia 'unui arsenal (format) din mai multe arme de război', a declarat miercuri ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve pentru presă. Individul este de asemenea suspectat că ar fi implicat în uciderea unei femei în vârstă de 32 de ani, descoperită duminică într-o mașină la Villejuif, în apropierea capitalei.

'Niciodată amenințarea nu a fost atât de mare', a mai spus premierul Valls pentru postul de radio France Inter, menționând faptul că sute de cetățeni francezi se află în prezent în Siria unde riscă să fie radicalizați. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene