Manuel Valls: În Franța au fost dejucate 'cinci atentate' în ultimele luni

Manuel Valls: În Franța au fost dejucate 'cinci atentate' în ultimele luni

Premierul francez Manuel Valls a declarat joi pentru France Inter că 'cinci atentate' au fost dejucat în ultimele luni în Franța, unde 17 persoane au fost ucise în atacuri jihadiste în ianuarie, la Paris, relatează AFP și Reuters. 'Numeroase atentate au fost deja dejucate, cinci, având în vedere atentatul care nu a avut loc din fericire la Villejuif în urmă cu câteva zile', a afirmat șeful guvernului francez, după dezvăluirile privind arestarea unui algerian care planificase un atac împotriva a cel puțin unei biserici la periferia Parisului.

Bărbatul, un student în vârstă de 24 de ani, despre care serviciile de informații știau că ar fi intenționat să meargă în Siria pentru a se alătura jihadiștilor, se afla în posesia 'unui arsenal (format) din mai multe arme de război', a declarat miercuri ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve pentru presă. Individul este de asemenea suspectat că ar fi implicat în uciderea unei femei în vârstă de 32 de ani, descoperită duminică într-o mașină la Villejuif, în apropierea capitalei.

'Niciodată amenințarea nu a fost atât de mare', a mai spus premierul Valls pentru postul de radio France Inter, menționând faptul că sute de cetățeni francezi se află în prezent în Siria unde riscă să fie radicalizați. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

4 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…