Marea Britanie exclude posibilitatea de a trimite trupe combatante în Ucraina

Marea Britanie exclude posibilitatea de a trimite trupe combatante în Ucraina

Marea Britanie a exclus miercuri posibilitatea de a trimite trupe combatante în Ucraina, precizare care vine la o zi după ce a anunțat trimiterea a 75 de consilieri și instructori militari în această țară pentru a contribui la antrenarea armatei ucrainene, ce a înregistrat înfrângeri succesive în fața separatiștilor sprijiniți militar de Rusia, transmite agenția Reuters.

Ministrul britanic al apărării, Michael Fallon, a subliniat în fața parlamentului de la Londra că această misiune de antrenament, care va începe la jumătatea lunii martie, a fost 'clar definită' și va fi trimisă în Ucraina în urma solicitării guvernului de la Kiev.

El a insistat că respectiva misiune nu va fi începutul unei intervenții a armatei britanice, care nu va desfășura trupe în Ucraina. 'Nu desfășurăm trupe combatante în Ucraina și nici nu vom face acest lucru', a indicat Fallon când a fost întrebat dacă trimiterea personalului militar britanic în Ucraina va conduce de fapt la desfășurarea unei misiuni speciale.

Premierul David Cameron a anunțat marți trimiterea instructorilor militari în Ucraina, avertizând că Rusia va încerca să destabilizeze și alte țări dacă acțiunile ei nu vor fi combătute.

Ministrul Fallon a mai precizat că membrii acestei misiuni vor antrena soldații ucraineni în baze din zona capitalei Kiev și din partea de vest a Ucrainei.

În ce privește posibilitatea ca Marea Britanie să furnizeze arme trupelor ucrainene, el a declarat că autoritățile de la Londra examinează în prezent o astfel de solicitare venită din partea guvernului de la Kiev, dar a precizat că deocamdată nu se are în vederea oferirea unei asistențe letale pentru armata ucraineană. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

4 Românca-fenomen din Portugalia / Povestea de film a uneia dintre cele mai bogate femei

5 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…