Marea Britanie/alegeri: Liderul UKIP, Nigel Farage, nu reușește să intre în parlament

Marea Britanie/alegeri: Liderul UKIP, Nigel Farage, nu reușește să intre în parlament

Liderul Partidului pentru Independența Marii Britanii (UKIP, eurofob), Nigel Farage, nu a reușit să intre în parlament în urma alegerilor legislative desfășurate joi în Marea Britanie, transmit Reuters și AFP. EFE relatează că Farage, care a fost înfrânt în circumscripția South Thanet de către contracandidatul conservator, declara în urmă cu câteva zile că va demisiona dacă nu reușește să-și atingă obiectivul de a intra în legislativ.

Potrivit publicației The Independent, Nigel Farage a pierdut în favoarea candidatului conservator Craig Mackinlay la o diferență de aproape 3.000 de voturi.

''Mă simt foarte bine. Din punct de vedere profesional am o dezamăgire, dar personal simt că mi s-a luat o greutate de pe umeri'', a spus Farage, la puțin timp după anunțarea rezultatului.

'Îl felicit pe premier. El și-a asigurat o majoritate a conservatorilor despre care nimeni nu se gândea că este posibilă. Dar un cutremur s-a produs la nord de graniță (în Scoția, unde naționaliștii au obținut o victorie covârșitoare — n.r.), iar o altă schimbare adusă de aceste alegeri este că UKIP nu mai este un partid al generalilor în rezervă, ci al persoanelor sub 30 de ani, în special femei'', a continuat liderul UKIP.

În circumscripția Clacton, candidatul UKIP Douglas Carswell a obținut victoria și va deveni membru al Camerei Comunelor pentru următorii cinci ani.

De altfel, acesta va fi singurul reprezentant al UKIP la Westminster, deși partidul a obținut aproape 13% din voturi la nivel național. Explicația constă în sistemul de vot la legislativele britanice — uninominal într-un singur tur de scrutin.

''A sosit timpul pentru o reformă radicală a sistemului politic'', a mai declarat Nigel Farage, cofondatorul UKIP, referitor la actualul sistem de vot din Marea Britanie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale