Marine Le Pen, cel mai serios opozant al preșdintelui François Hollande (sondaj)

Marine Le Pen, cel mai serios opozant al preșdintelui François Hollande (sondaj)

Majoritatea francezilor (60%) sunt de părere că lidera Frontului Național, Marine Le Pen, este personalitatea care i se opune cel mai mult președintelui François Hollande, potrivit unui sondaj realizat de IFOP pentru Le Journal du Dimanche, citat de AFP.

La întrebarea "Dintre următoarele personalități de dreapta, în opinia dumneavoastră care i se opune cel mai mult în afirmații și acțiuni lui François Hollande?", 60% dintre francezi au răspuns că Marine Le Pen, 21% Nicolas Sarkozy, 8% Alain Juppé și 4% François Bayrou și François Fillon.

Printre simpatizanții UMP (Uniunea pentru o Mișcare Populară, dreapta), 59% au spus că este vorba despre Marine Le Pen, 25% Nicolas Sarkozy și 10% Alain Juppé.

La aceeași întrebare, însă de această dată "dintre următoarele personalități de stânga", 41% dintre cei chestionați au răspuns Jean-Luc Mélenchon care i-a surclasat pe Martine Aubry (22%), Arnaud Montebourg (14%), Cécile Duflot (12%) și Benoît Hamon (5%).

Printre simpatizanții Partidului Socialist, Jean-Luc Mélenchon a devansat-o din nou pe Martine Aubry, 47% față de 22%.

Sondajul a fost realizat prin telefon, în zilele de 30 și 31 octombrie, pe un eșantion reprezentativ de 1.005 cetățeni francezi cu vârsta peste 18 ani, potrivit metodei cotelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu