Martor al apărării generalului Mladic, găsit mort într-un hotel olandez

Martor al apărării generalului Mladic, găsit mort într-un hotel olandez

Un martor al apărării în procesul pentru genocid și crime de război al fostului comandant militar al sârbilor bosniaci, generalul Ratko Mladic, a fost găsit mort în camera sa de hotel din Haga, a anunțat joi Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY). Dusan Dunjic, medic legist din Belgrad, a fost 'găsit mort în camera sa de un angajat al hotelului și de un reprezentant al TPIY', care își are sediul la Haga, a indicat această instanță a Națiunilor Unite într-un comunicat, citat de AFP.

O anchetă a fost deschisă, a indicat agenției franceze de presă un purtător de cuvânt al poliției, Cor Spruijit. În acest stadiu al cercetărilor, 'nu avem niciun motiv să suspectăm că ar fi fost comisă o crimă', a spus el.

Victima, în vârstă de aproape 65 de ani, se afla la Haga pentru a depune mărturie ca martor al apărării în procesul împotriva fostului șef militar al armatei sârbilor din Bosnia, Ratko Mladic. Acesta trebuie să răspundă la 11 capete de acuzare pentru genocid, crime de război și crime împotriva umanității pentru rolul său în războiul din Bosnia între 1992 și 1995.

Generalul Mladic (73 de ani) și șeful politic al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic (69 de ani) sunt urmăriți de justiția internațională în special pentru rolul pe care l-au jucat în masacrul de la Srebrenica, în estul Bosniei, în iulie 1995. Aproximativ 8.000 de musulmani bosniaci au fost masacrați, iar corpurile lor au fost înhumate în gropi comune în momentul când trupele sârbilor din Bosnia sub comanda lui Mladic ocupaseră acea regiune. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cine este Turku, interlopul cu grenadă și pistol care a chemat poliția să-l aresteze

2 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

3 Atenție, balenă în libertate pe plajă, la Mamaia!

4 CNA a amendat TVR cu 10.000 de lei după ce Cristache și Cristoiu l-au linșat pe președintele Iohannis

5 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești