Mărturiile dramatice ale soldaţilor ruşi capturaţi: ”Nu ştim de ce ne-au trimis aici. ESTE RĂZBOI” - VIDEO

Mărturiile dramatice ale soldaţilor ruşi capturaţi: ”Nu ştim de ce ne-au trimis aici. ESTE RĂZBOI” - VIDEO

Kievul a difuzat marţi mărturii filmate ale unor paraşutişti capturaţi cu o zi înainte în estul Ucrainei, o primă probă materială a participării forţelor armate ruseşti în confruntările armate din zonă.

Mărturiile paraşutiştilor ruşi capturaţi în Ucraina: ”Nu ştim de ce ne-au trimis aici. Mi-am dat seama că este război”

Zece militari din Regimentul 331, Divizia 98 Aeroportată din Rusia Centrală au fost arestaţi în apropiere de satul ucrainean Dzerkalne, la aproximativ 20 de kilometri de frontieră, având asupra lor documente de identitate şi arme, au anunţat luni seara serviciile ucrainene de securitate (SBU).

"Avansam în coloană pe câmp, pe un drum. Mi-am dat seama (că suntem în Ucraina) atunci când au început să ne bombardeze. Nu ştiu când anume am traversat frontiera", mărturiseşte caporalul Ivan Milceakov, "cetăţean rus", potrivit unei înregistrări video difuzate de către serviciul de presă al operaţiunii militare ucrainene, preluată de către televiziuni.

El a spus că a fost informat că se îndreaptă către Ucraina, dar că scopul misiunii nu le-a fost precizat.

"Suntem folosiţi pe post de carne de tun. Nu ştim de ce ne-au trimis aici", adaugă el.

Alt paraşutist, Ivan Romanţev, a declarat că iniţial a crezut că participă la "manevre", în vederea efectuării cărora li s-a cerut să acopere cu vopsea albă numerele de înmatriculare a vehiculelor.

"Atunci când blindata mea a explodat, a început să-mi fie frică. Am înţeles că nu erau manevre", a declarat el.

"Mi-am dat seama că aici este război între Ucraina şi Rusia", a continuat el, adăugând că "ceea ce povesteşte televiziunea rusă nu corespunde realităţii".

Era posibil să ajungă pe teritoriul Ucrainei pierzându-se pe drum? "Dacă vorbim despre întreaga companie, nu", răspunde el.

O sursă din cadrul Ministerului rus al Apărării a confirmat pentru agenţii ruseşti arestarea militarilor ruşi pe teritoriul ucrainean. Această sursă a declarat că militarii au traversat frontiera "accidental".

"Militarii respectivi participau la misiuni de patrulare la frontiera ruso-ucraineană şi au traversat, fără îndoială în mod accidental, un tronson nedemarcat", a spus această sursă.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova

3 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

4 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

5 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată