Masacru în California: Cei doi atacatori, "radicalizați de ceva vreme" (FBI)

Masacru în California: Cei doi atacatori, "radicalizați de ceva vreme" (FBI)

Cei doi criminali care au masacrat 14 persoane săptămâna trecută în California erau musulmani "radicalizați de ceva vreme" care și-au planificat acțiunea, a explicat luni un responsabil al poliției federale americane, potrivit AFP.

"Deținem dovada că cele două persoane au făcut exerciții de tir", în special în apropiere de Los Angeles, iar unul din aceste antrenamente a fost efectuat "în zilele care au precedat evenimentul" care a avut loc miercuri la San Bernardino, a precizat David Bowdich, director adjunct la biroului FBI la Los Angeles.

Farook Syed și soția sa, Tashfeen Malik, cuplul căsătorit care a comis acest act considerat "terorist" de președintele Barack Obama, "erau amândoi radicalizați și erau de ceva vreme", a adăugat el.

Ancheta, care continuă "în colaborare cu partenerii străini" ai Statelor Unite, are ca obiectiv să explice acest proces de radicalizare.

Pentru moment, "avem câteva indicații asupra cronologiei", dar nu certitudini, a mai explicat David Bowdich. "Chestiunea acum este de a ști prin cine și unde s-au radicalizat. Poate că nici nu există . Adeseori aceasta se face pe internet", a adăugat el.

FBI deține dovezile "planificării, participării și finanțării" celor doi atacatori puternic înarmați pentru a comite cel mai sângeros atac armat de pe teritoriul american din ultimii trei ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…