Masacrul din California: Femeia a jurat credință pe Facebook liderului Statului Islamic (CNN)

Tashfeen Malik, femeia care, împreună cu soțul său, a comis masacrul de miercuri de la San Bernardino, California, cel mai grav din SUA din ultimii trei ani, a postat un mesaj pe Facebook în care jura supunere liderului organizației jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a relatat vineri postul american de știri CNN, citând trei surse apropiate anchetei, transmit Reuters și AFP.

Postarea a fost publicată însă pe un cont care nu era deschis pe numele femeii, au indicat sursele, fără a explica modul în care au ajuns la mesajul respectiv.

Tashfeen Malik, 27 de ani, născută în Pakistan, locuia în Arabia Saudită când s-a căsătorit cu Syed Rizwan Farook, 28 de ani, născut la Chicago din părinți pakistanezi.

Cei doi sunt autorii masacrului de la un centru de servicii sociale din San Bernardino, la 100 km est de Los Angeles, lăsând în urma lor 14 morți și 21 de răniți și fiind uciși ulterior într-un schimb de focuri cu poliția.

Ancheta se concentrează pe motivația atacatorilor, atât președintele Barack Obama, cât și șeful poliției locale, Jarrod Burguan, afirmând că ar putea fi vorba despre ideologie extremistă. 'Este posibil ca (atacul) să fie legat de terorism, dar nu știm. Este de asemenea posibil să fie legat de locul de muncă', a comentat Obama.

Conform CNN, care citează surse de poliție, Syed Farook, 'pare să se fi radicalizat', însă anchetatorii nu dispuneau vineri de probe care să-l lege de o grupare teroristă anume.

Potrivit New York Times, care citează membri ai Congresului informați despre anchetă, Farook s-a aflat în contact 'cu extremiști, în SUA și în străinătate în urmă cu câțiva ani, dar nu recent'. Bărbatul ar fi fost în contact cu cinci persoane investigate de FBI sub suspiciunea de terorism, una dintre ele legată de islamiștii somalezi shebab, iar alta de frontul Al-Nosra, aripa siriană a Al-Qaida.

La locuința celor doi atacatori au fost găsite peste 6.500 de cartușe, doi puști de asalt, două arme semiautomate și 12 dispozitive explozive artizanale.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Karina Olteanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar