Masacrul din California: Femeia a jurat credință pe Facebook liderului Statului Islamic (CNN)

Masacrul din California: Femeia a jurat credință pe Facebook liderului Statului Islamic (CNN)

Tashfeen Malik, femeia care, împreună cu soțul său, a comis masacrul de miercuri de la San Bernardino, California, cel mai grav din SUA din ultimii trei ani, a postat un mesaj pe Facebook în care jura supunere liderului organizației jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a relatat vineri postul american de știri CNN, citând trei surse apropiate anchetei, transmit Reuters și AFP.

Postarea a fost publicată însă pe un cont care nu era deschis pe numele femeii, au indicat sursele, fără a explica modul în care au ajuns la mesajul respectiv.

Tashfeen Malik, 27 de ani, născută în Pakistan, locuia în Arabia Saudită când s-a căsătorit cu Syed Rizwan Farook, 28 de ani, născut la Chicago din părinți pakistanezi.

Cei doi sunt autorii masacrului de la un centru de servicii sociale din San Bernardino, la 100 km est de Los Angeles, lăsând în urma lor 14 morți și 21 de răniți și fiind uciși ulterior într-un schimb de focuri cu poliția.

Ancheta se concentrează pe motivația atacatorilor, atât președintele Barack Obama, cât și șeful poliției locale, Jarrod Burguan, afirmând că ar putea fi vorba despre ideologie extremistă. 'Este posibil ca (atacul) să fie legat de terorism, dar nu știm. Este de asemenea posibil să fie legat de locul de muncă', a comentat Obama.

Conform CNN, care citează surse de poliție, Syed Farook, 'pare să se fi radicalizat', însă anchetatorii nu dispuneau vineri de probe care să-l lege de o grupare teroristă anume.

Potrivit New York Times, care citează membri ai Congresului informați despre anchetă, Farook s-a aflat în contact 'cu extremiști, în SUA și în străinătate în urmă cu câțiva ani, dar nu recent'. Bărbatul ar fi fost în contact cu cinci persoane investigate de FBI sub suspiciunea de terorism, una dintre ele legată de islamiștii somalezi shebab, iar alta de frontul Al-Nosra, aripa siriană a Al-Qaida.

La locuința celor doi atacatori au fost găsite peste 6.500 de cartușe, doi puști de asalt, două arme semiautomate și 12 dispozitive explozive artizanale.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Karina Olteanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!