Merkel: Europa nu va lăsa Rusia "să disprețuiască dreptul internațional" în Ucraina

Merkel: Europa nu va lăsa Rusia "să disprețuiască dreptul internațional" în Ucraina

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că Europa nu intenționează să lase Rusia "să disprețuiască dreptul internațional" în criza din Ucraina, în discursul ei de Anul Nou, informează AFP.

Foto: (c) Xinhua / XINHUA FLUX

"Desigur, ne dorim să construim securitatea noastră în Europa cu Rusia și nu împotriva Rusiei", a declarat dna Merkel. "Dar Europa nu poate accepta și nu va accepta disprețuirea dreptului internațional", a adăugat ea.

Discursul, în care ea adresează urări germanilor pentru Anul Nou, a fost înregistrat marți și urmează a fi difuzat miercuri seară la televizor.

În criza ucraineană, "Europa a decis să nu fie împărțită, ci mai degrabă să acționeze unit pentru a-și apăra ordinea de pace și valorile", a mai spus cancelarul german.

"Unitatea Europei nu este un scop în sine, ci cheia pentru depășirea crizei din Ucraina și de impunere a forței statului de drept", a adăugat ea.

Discuțiile dintre guvernul ucrainean și rebelii din est, separatiști și proruși, au fost reluate săptămâna trecută la Minsk. Dar ele sunt în impas în timp ce conflictul a făcut deja 4.700 de morți din aprilie.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a anunțat luni o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin la 15 ianuarie în Kazahstan, întrevedere organizată sub patronajul liderilor german și francez, Angela Merkel și Francois Hollande.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga