Merkel și Hollande se vor adresa împreună Parlamentului European la 7 octombrie

Merkel și Hollande se vor adresa împreună Parlamentului European la 7 octombrie

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez François Hollande se vor adresa împreună Parlamentului European la data de 7 octombrie, în timpul viitoarei sesiuni plenare de la Strasbourg, a anunțat luni Martin Schulz, președintele legislativului european, inițiatorul acestei intervenții comune, transmite AFP.

'Este o vizită istorică într-o perioadă dificilă istoric', a apreciat Schulz într-un comunicat, în contextul divizărilor profunde între statele Uniunii Europene în ceea ce privește răspunsul la cea mai gravă criză a migranților și refugiaților survenită în Europa după 1945.

'Uniunea Europeană se confruntă cu provocări importante și are nevoie de angajamente puternice din partea conducătorilor săi. Este un semnal important ca un astfel de angajament să fie asumat în fața reprezentanților europeni aleși în mod democratic', a subliniat Martin Schulz în comunicat.

Precedenta intervenție comună a doi lideri german și francez în Parlamentul European datează din 1989, când în fața eurodeputaților au vorbit cancelarul Helmut Kohl și președintele François Mitterand, menționează AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …

4 Așa o fi?

5 Bianca Drăgușanu, mesaje și gesturi vulgare