Michael Fallon: NATO nu va fi intimidată de "zăngănitul nuclear de săbii" al Rusiei

Manevrele navale ce se desfășoară în prezent în Marea Baltică și la care participă 17 state "nu sunt un joc", ci un avertisment că președintele rus Vladimir Putin nu va putea submina determinarea Marii Britanii de a-și susține aliații din NATO, a declarat ministrul britanic al apărării, Michael Fallon, citat într-un articol publicat miercuri în ediția electronică a ziarului The Telegraph.

NATO nu va fi intimidată de 'zăngănitul nuclear de săbii' al Rusiei, a mai spus Fallon în timp ce inspecta desfășurarea manevrelor militare. El a reluat astfel termenul folosit anterior de secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, care a făcut referire la anunțul Moscovei potrivit căruia arsenalul nuclear rus va primi anul acesta încă cel puțin 40 de noi rachete balistice intercontinentale. 'Acest exercițiu la care participă atât de multe țări demonstrează că NATO este pregătită în fața pericolului și că este hotărâtă să nu se lase intimidată de acest zăngănit de săbii', a indicat oficialul britanic.

Aceste aplicații navale, care se desfășoară la circa 200 de kilometri de enclava rusă Kaliningrad, fac parte din seria de manevre militare prin care Alianța încearcă să asigure statele din flancul ei estic că sunt protejate în fața unei eventuale agresiuni a Rusiei.

Dar exercițiul a atras și replici ale armatei ruse, care a trimis în apropiere mai multe nave și a intensificat zborurile aviației sale militare în zonă. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

3 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

4 Asta e de pușcărie! A explodat prima bombă cu ceas lăsată de PSD! Comisia Europeană a decis că ajutorul de sta…

5 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video