Migranții de la Edirne au început să fie transportați de autoritățile turce către taberele de refugiați

Migranții de la Edirne au început să fie transportați de autoritățile turce către taberele de refugiați

Migranții, cei mai mulți sirieni, care și-au instalat tabere în zona localității turce Edirne - situată în apropierea frontierei cu Grecia și Bulgaria - au început să se îndrepte către taberele de refugiați din Turcia după ce premierul Ahmet Davutoglu le-a transmis că nu li se va permite să încerce să treacă granița în Grecia, țară de unde acești imigranți ilegali doreau să-și continue călătoria către vestul Europei.

Potrivit AFP, un grup de aproximativ 500 de migranți, care au improvizat o tabără pe marginea unei autostrăzi și care au avut mai multe altercații cu forțele de ordine în ultimele zile, au părăsit acel loc sâmbătă seară, fiind transportați de autorități cu autocarele către taberele de refugiați. Alți circa 1.500 se află încă în interiorul orașului Edirne, dar autoritățile turce speră că și aceștia vor accepta în cele din urmă să fie duși în taberele amenajate de guvern.

'Suntem pregătiți să trimitem acești oameni în țările care le-ar deschide porțile, dar din nefericire niciuna nu a oferit un răspuns favorabil', a declarat premierul turc, după ce s-a întâlnit cu reprezentanții migranților pentru a debloca situația. El le-a promis că guvernul său va face tot ce poate pentru acești migranți, la fel ca și pentru ceilalți circa două milioane de refugiați sirieni aflați în prezent pe teritoriul Turciei.

Migranții s-au instalat marți în zona Edirne în urma unui apel de pe rețelele de socializare ce le-a recomandat să evite traversarea periculoasă a Mării Egee și să încerce să treacă frontiera terestră dintre Grecia și Turcia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

2 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

3 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

4 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

5 „Se vor întoarce acasă în sicrie de zinc” / Ucrainenii din apropierea graniței cu Rusia, pe picior de plecare sa…