Mii de funcţionari au manifestat la Roma împotriva Guvernului Renzi

Mii de funcţionari italieni au manifestat sâmbătă, la Roma, la apelul celor mai importanţi lideri de sindicat, pentru a denunţa îngheţarea salariilor în ultimii şase ani şi reformele promise de şeful Guvernului Matteo Renzi.

Organizatorii, care au promis 50.000 de manifestanţi, au dat asigurări că aproape 100.000 de persoane participau la manifestaţii atunci când coloana a sosit la Piazza del Popolo. Poliţia nu a oferit nicio precizare în acest sent.

Manifestanţii au defilat într-un climat festiv, sub un cer albastru după mai multe zile de ploi puternice.

La marş au participat şi membri ai forţelor de ordine, care au ameninţat în septembrie că vor intra în grevă dacă nu li se vor majora salariile.

"Sper că această mare manifestaţie va fi suficientă pentru a desfunda urechile Guvernului" condus de Matteo Renzi, prezentat de unii dintre manifestanţi drept Pinocchio, a declarat secretarul general al CISL, Anna Maria Furlan.

Liderul puternicului sindicat CGIL, Susanna Camusso, a reiterat ameninţările cu începerea unei greve generale în sectoarele public şi privat, cu toate că oficialii altor sindicate se arată mai prudenţi.

Tensiunile sunt aprinse între Renzi şi sindicate, care au mobilizat deja, la 25 octombrie, sute de mii de manifestanţi la Roma împotriva flexibilităţii pe care Guvernul italian intenţionează să o introducă pe piaţa muncii pentru a favoriza angajările.

"Legile nu se scriu cu sindicatele, ci la Parlament", a răspuns şeful Guvernului italian, care se sprijină pe cele 40% din voturi obţinute în alegerile europene din iunie pentru a-şi duce la capăt reformele şi tăierele bugetare indispensabile ţinând cont de imensa datorie publică a ţării sale.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 Cum îl descrie Sebastian Lăzăroiu pe președintele Iohannis: Discret, taciturn, a adus, împreună cu strada, un …

5 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj