Mii de manifestanţi de extrema stângă au cerut, la Paris, o schimbare politică în Franţa

Mii de manifestanţi de extrema stângă au cerut, la Paris, o schimbare politică în Franţa

Câteva mii de persoane favorabile extremei stângi au defilat sâmbătă după-amiaza, la Paris, pentru a cere o schimbare politică în Franţa, în cadrul primei manifestaţii de amploare organizate după eşecul socialiştilor francezi în alegerile municipale.

Francois Hollande (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Aproximativ 25.000 de persoane, potrivit poliţiei, o sută de mii, potrivit organizatorilor, au defilat la apelul partidelor din Frontul de Stânga (Partidul Comunist şi Partidul de Stânga) pentru a cere o schimbare a politicii preşedintelui francez, François Hollande, mai favorabile, în opinia lor, patronilor decât salariaţilor.

"Hollande, destul", scria pe un banner înfăşurat pe statuia din Piaţa Republicii, punctul de plecare a unei defilări "împotriva austerităţii, pentru egalitate şi împărţirea bogăţiei" organizate de extrema stângă franceză.

Grecul Alexis Tsirpas, candidatul stângii europene la preşedinţia Comisiei Europene, s-a aflat în fruntea defilării, alături de Pierre Laurent (Partidul Comunist) şi Jean-Luc Mélenchon (Partidul de Stânga).

Tsirpas a participat cu o zi înainte la lansarea campaniei europene a Frontului de Stânga, unde a făcut apel la "încheierea politicii de austeritate".

Această manifestaţie are loc după aproape două săptămâni de la remanierea guvernamentală din Franţa, decisă de Hollande în urma eşecului suferit de socialişti în alegerile municipale din 23 şi 30 martie.

Partidul ecologist EELV, care a refuzat să facă parte din noul Guvern francez, nu a făcut apel la manifestaţie, dar membri ai ecologiştilor au defilat sub propriile steaguri.

Alte reuniuni au avut loc în provincie, în special la Marsilia, unde aproximativ 1.600 de persoane au defilat, potrivit poliţiei.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...