Mii de persoane au protestat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău

Mii de persoane au protestat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău

Mii de persoane au participat duminică în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău la o acțiune de protest la care au cerut demisia conducerii țării și inițierea unui referendum pentru alegerea prin vot direct a șefului statului, relatează agenția Moldpres.

Oameni veniți din întreaga țară și cei care au stat aproape o lună în corturile instalate în Piața Marii Adunări Naționale au scandat lozinci antiguvernamentale, au fluturat steaguri, crizanteme albe și le-au cerut autorităților să găsească banii furați din sistemul bancar.

În cursul acțiunii de protest au rostit discursuri mai mulți lideri de opinie, care i-au îndemnat pe protestatari la nesupunere civică, grevă și neachitarea taxelor către stat. Tot ei au anunțat că vor crea o gardă populară, dar și grupuri de inițiativă în toată țara pentru colectarea semnăturilor necesare pentru inițierea unui referendum ce ar permite modificarea procedurii de alegere a președintelui țării.

''Țara este în criză totală economică, politică, morală. Este pentru prima dată de la declararea independenței când, până în luna octombrie, parlamentul nu s-a putut convoca în ședință plenară'', a declarat analistul politic Igor Boțan.

Protestatarii au reiterat revendicările votate la manifestațiile anterioare, printre care demisia conducerii țării, dar și a șefilor instituțiilor de stat, inclusiv Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante