Mii de persoane manifestează la Londra împotriva politicii de austeritate

Mii de persoane manifestează la Londra împotriva politicii de austeritate

Mii de persoane au manifestat sâmbătă la Londra pentru a denunța politica de austeritate a guvernului conservator al premierului David Cameron, care se confruntă cu prima adunare populară de amploare de la victoria sa la alegerile legislative din 7 mai, relatează AFP și Reuters.

Manifestația marchează ''debutul unei campanii de protest, greve, acțiuni directe și de nesupunere civică în întreaga țară'', a declarat Sam Fairbairn, un responsabil al asociației People's Assembly Against Austerity, din care fac parte sindicate, protestatari antirăzboi, dar și politicieni laburiști și ecologiști. ''Nu vom avea tihnă până când cura de austeritate aplicată țării va fi de domeniul trecutului'', a adăugat el.

Coloana de manifestanți a pornit din zona Băncii Angliei, situată în centrul City-ului londonez, cartier de afaceri din capitala britanică, pentru a ajunge la Parlamentul Westminster.

Tăierile bugetare întreprinse de guvernul Cameron au ''un efect dramatic'' asupra întregii societăți britanice, estima un cadru didactic de la o școală din Trafford, din apropiere de Manchester (vest).

Printre manifestanți se aflau și militanți antinucleari, sindicaliști, dar și personalități, precum actorul Russell Brand sau cântăreața Charlotte Church. ''Sunt aici pentru a-mi exprima solidaritatea'', a afirmat cântăreața, denunțând politicile ''nedrepte, inechitabile și inutile''.

Reales pe 7 mai pentru un al doilea mandat, David Cameron este periodic acuzat de către opozanții săi că duce o politică antisocială, responsabilă de adâncirea inegalităților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani