Miliardarul Donald Trump își anunță intrarea în competiția republicană pentru Casa Albă

Miliardarul Donald Trump își anunță intrarea în competiția republicană pentru Casa Albă

Miliardarul american Donald Trump și-a anunțat marți candidatura la învestitura republicană în vederea alegerilor prezidențiale din 2016, transmite Reuters.

'Voi fi președintele celor mai mărețe lucruri pe care Dumnezeu le-a creat', a declarat magnatul imobiliar, în discursul de lansare susținut la celebrul său Trump Tower din Manhattan.

Miliardarul, considerat ca având puține șanse să obțină nominalizarea, va anima însă cu siguranță competiția, deja neobișnuit de numeroasă, în rândul republicanilor. Unsprezece candidați au anunțat deja că vor concura în alegerile primare republicane, cel mai recent dintre aceștia fiind fostul guvernator al statului Florida, Jeb Bush, fiul și, respectiv, fratele ultimilor doi președinți republicani.

Donald Trump, în vârstă de 69 de ani, deține mai multe hoteluri și este gazda unui reality-show, 'The Celebrity Apprentice', la postul NBC. El a cochetat în trecut cu ideea unei candidaturi la prezidențiale, însă este pentru prima dată când își anunță oficial intrarea în cursa pentru Casa Albă.

Într-un sondaj Reuters/Ipsos, Trump este plasat pe locul al 12-lea din 13 potențiali candidați republicani, în fruntea cărora se află Jeb Bush.

Conform altor sondaje, Trump deține scoruri negative ridicate, peste 50% dintre americani declarând că nu l-ar vota niciodată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria