Milioane de euro au dispărut fără urmă din conturi bancare în China

Milioane de euro au dispărut fără urmă din conturi bancare în China

O femeie de afaceri din China, care depusese 1,55 milioane de euro la Banca de ICBC, cea mai mare bancă din China, a descoperit recent că nu mai avea decât câțiva euro în cont, au relatat mass-media oficiale, indicând o escrocherie vastă, potrivit AFP.

Zeci de alți deponenți la aceeași filială a băncii de stat Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) din Shijiazhuang (nord) au cunoscut o dezamăgire similară, după ce le-au fost sustrase sume totalizând 'zeci de milioane de yuani', echivalentul a mai multe milioane de euro, potrivit presei chineze, care nu a precizat dacă banca va oferi compensații victimelor.

Un responsabil al filialei din Shijiazhuang a convins-o pe dna Wang să depună 10,8 milioane de yuani pe un plan de economii de un an, ademenind-o cu o rată a dobânzilor de trei ori mai mare decât media, potrivit China Nouă.

Însă la începutul lunii mai aceasta a constatat că nu mai rămăsese decât cu suma de 124 de yuani (17,80 euro). Dna Wang nu a primit niciodată 'generatorul de coduri de securitate' adevărat, asociat contului, și astfel o a treia persoană l-a utilizat pentru a opera un transfer fraudulos de fonduri.

ICBC a asigurat că respectivul plan de economii cu rate neobișnuit de mari a fost legal, în ciuda faptului că rata dobânzii este strict controlată de statul chinez.

Un alt caz este cel al omului de afaceri Zhang Jing, care a depus o plângere împotriva Băncii Agricole a Chinei din Chongqing (sud-vest), acuzând un angajat al instituției bancare că a transferat, fără permisiunea sa, peste 1,2 milioane de yuani din contul său.

Însă Zhang Jing însuși a fost inculpat de fraudă în 2007 și condamnat la patru ani de închisoare, dar pus în libertate în urma unei decizii în apel a Curții Supreme de anul trecut, potrivit publicației locale Changjiang Shangbao. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...