Ministrul de externe al Germaniei pledează pentru o expulzare accelerată a imigranților ilegali de pe teritoriul german

Ministrul de externe al Germaniei pledează pentru o expulzare accelerată a imigranților ilegali de pe teritoriul german

Ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, pledează pentru o expulzare accelerată a imigranților ilegali de pe teritoriul german, informează agenția de presă RIA Novosti, care citează un interviu al ministrului german publicat duminică în Bild. "Acest grup (de persoane) nu are șanse de a primi statutul de refugiat. De aceea, este necesar să se ia cât mai repede o decizie clară și să se acționeze conform acesteia", a declarat șeful diplomației germane.

Steinmeier a subliniat că Albania, Kosovo și Macedonia caută să se apropie de Uniunea Europeană (UE), iar recunoașterea acestor țări ca fiind sigure în ceea ce privește drepturile omului ar putea contribui la soluționarea problemelor imigrației ilegale.

De asemenea, potrivit lui Steinmeier, trebuie creați stimuli pentru ca oamenii să rămână la ei în patrie.

"Europa trebuie nu doar să participe la soarta țărilor care sunt principalele surse de imigranți, ci să-și formuleze de asemenea foarte clar poziția economică", a spus șeful diplomației germane.

Numărul de imigranți care se află pe teritoriul Germaniei a crescut de două ori în prima jumătate a anului 2015, comparativ cu 2014. În prezent, numărul lor se ridică la circa 179.000, dintre care, potrivit lui Steinmeier, 30-40 la sută provin din țări situate în Balcanii de Vest. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!