Ministrul de externe al Germaniei pledează pentru o expulzare accelerată a imigranților ilegali de pe teritoriul german

Ministrul de externe al Germaniei pledează pentru o expulzare accelerată a imigranților ilegali de pe teritoriul german

Ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, pledează pentru o expulzare accelerată a imigranților ilegali de pe teritoriul german, informează agenția de presă RIA Novosti, care citează un interviu al ministrului german publicat duminică în Bild. "Acest grup (de persoane) nu are șanse de a primi statutul de refugiat. De aceea, este necesar să se ia cât mai repede o decizie clară și să se acționeze conform acesteia", a declarat șeful diplomației germane.

Steinmeier a subliniat că Albania, Kosovo și Macedonia caută să se apropie de Uniunea Europeană (UE), iar recunoașterea acestor țări ca fiind sigure în ceea ce privește drepturile omului ar putea contribui la soluționarea problemelor imigrației ilegale.

De asemenea, potrivit lui Steinmeier, trebuie creați stimuli pentru ca oamenii să rămână la ei în patrie.

"Europa trebuie nu doar să participe la soarta țărilor care sunt principalele surse de imigranți, ci să-și formuleze de asemenea foarte clar poziția economică", a spus șeful diplomației germane.

Numărul de imigranți care se află pe teritoriul Germaniei a crescut de două ori în prima jumătate a anului 2015, comparativ cu 2014. În prezent, numărul lor se ridică la circa 179.000, dintre care, potrivit lui Steinmeier, 30-40 la sută provin din țări situate în Balcanii de Vest. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu