Ministrul de interne german avertizează că refugiații nu pot alege în ce țară a UE să se stabilească

Ministrul de interne german avertizează că refugiații nu pot alege în ce țară a UE să se stabilească

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a avertizat că refugiații care ajung în Europa nu ar trebui să poate alege unde anume să se stabilească pe continent, informează duminică Reuters.

Germania, cea mai mare și mai performantă economie europeană, a devenit un adevărat magnet pentru mulți oameni care fug de războiul și sărăcia din Siria și din alte părți ale Orientului Mijlociu și Africii. Poliția germană a anunțat că peste 13.000 de migranți au ajuns numai sâmbătă în Munchen, iar alți 1.400 duminică dimineață.

Într-un interviu acordat publicației germane Der Tagesspiegel, De Maiziere a spus că refugiații care primesc protecție în Europa ar trebui să accepte că vor fi distribuiți în întregul bloc comunitar. "Nu le putem permite refugiaților să aleagă liberi unde vor sa stea — acest lucru nu se întâmplă nicăieri in lume", a adăugat el. "De asemenea, nu poate fi de datoria noastră să plătim ajutoarele stabilite prin legislația germană refugiaților care au fost alocați unei țări a UE și care au venit totuși ulterior în Germania", a continuat ministrul german.

De Maiziere a mai spus că Germania, care, începând cu weekendul trecut a ignorat temporar regulile europene potrivit cărora migranții trebuie să se înregistreze în prima țară a UE în care intră, trebuie să revină rapid la "procedurile obișnuite". Dar ministrul de interne a insistat că Germania trebuie să se pregătească să facă față "unui număr extrem de mare" de refugiați pe termen lung. Unii dintre ei pretind că sunt sirieni în speranța de a obține azil, a avertizat el.

Tensiunile sunt în creștere în Germania, autoritățile landurilor plângându-se de povara din ce în ce mai grea de a face face față celei mai grave crize a refugiaților cu care s-a confruntat Europa în ultimele decenii, notează Reuters.

Comisarul european pentru economia și societatea digitală, germanul Guenter Oettinger, a declarat pentru Welt am Sonntag că Germania ar trebui să reducă ajutoarele financiare pentru solicitanții de azil pentru a reduce astfel și numărul celor care ajung la granițele sale.

"Plățile pentru solicitanții de azil din Germania trebuie să fie ajustate astfel încât să se apropie într-o oarecare măsură de plățile din celelalte țări din UE", a apreciat Oettinger. "Avem nevoie de o anumită armonizare între ajutoarele financiare pentru solicitanții de azil din Europa pentru că, dacă există diferențe în cadrul UE, ar putea oferi un stimulent greșit", a adăugat el.

AGERPRES/(AS — editor: Gabriela Ionescu)

Citiți și:


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?