Ministrul elen de finanțe, atacat de anarhiști la un restaurant din centrul Atenei

Ministrul elen de finanțe, atacat de anarhiști la un restaurant din centrul Atenei

Ministrul elen de finanțe, Yanis Varoufakis, a fost atacat marți seara de un grup de presupuși anarhiști, care au aruncat cu obiecte din sticlă în direcția sa, în timp ce lua masa cu soția sa și un prieten la un restaurant din centrul Atenei, relatează Reuters și DPA. Ministrul a spus că soția sa s-a interpus între el și anarhiști pentru a-l apăra de atacatori și de obiectele lor contondente.

Cuplul tocmai terminase cina într-un cartier al boemei, Exarchia, din centrul Atenei, scena unor proteste frecvente ale forțelor de stânga, când un grup de tineri cu cagule pe cap a intrat în curtea restaurantului, spunându-le în mod provocator să părăsească 'teritoriul lor'.

Varoufakis a spus că soția sa a intervenit și a detensionat situația, iar anarhiștii au plecat. 'Ei s-au retras din curte continuând să profereze amenințări și injurii și ne-au așteptat în afara restaurantului', afirmă el într-un comunicat al Ministerului de Finanțe, citat de mass-media elene. Peste 15 minute, când soții Varoufakis au ieșit din restaurant pentru a urca pe motocicleta lor, grupul de anarhiști a început să profereze din nou insulte.

După 15 minute de dialog tensionat, dar non-violent, conflictul a fost aplanat, iar ministrul elen de finanțe și soția sa au putut să plece în siguranță.

'Nu cred că este vorba de un atac organizat. Scopul lor, mi se pare, nu era să ne rănească. Ei ar fi putut s-o facă în cazul în care ar fi vrut să-mi facă rău, având în vedere superioritatea lor numerică. Cred că scopul lor a fost să mă facă să fug', a spus Varoufakis, potrivit Sputnik.

Miniștrii și înalți funcționari ai guvernului grec au fost deseori ținta unor atacuri de la începutul crizei economice.

La începutul acestei săptămâni, premierul Alexis Tsipras, ministrul de finanțe și echipa de negociatori au relansat negocierile ajunse în impas cu creditorii Greciei. Atena și susținătorii săi financiari din zona euro încearcă din februarie să ajungă la un acord pentru a extinde programul de salvare a Greciei. Partenerii Greciei sunt nemulțumiți de lipsa de progrese din partea guvernului elen. Ei vor ca Grecia să aplice reformele necesare pentru deblocarea unui ajutor suplimentar de 7,2 miliarde de euro din fondurile de salvare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale