Ministrul german al justiției: Violențele de la Koln împotriva femeilor au fost probabil planificate

Ministrul german al justiției: Violențele de la Koln împotriva femeilor au fost probabil planificate

Ministrul german al justiției, Heiko Maas, a estimat - într-un interviu în cotidianul Bild - că este foarte probabil ca violențele fără precedent de la Koln împotriva femeilor să fi fost coordonate și planificate, relatează duminică AFP. ''Când o asemenea hoardă se adună pentru a încălca legea, acest lucru pare, sub o forma sau alta, planificat. Nimeni nu mă va face să cred că nu a fost ceva coordonat sau pregătit'', a declarat Heiko Maas (social-democrat).

Aproximativ 379 de plângeri au fost depuse până în prezent în legătură cu violențele din noaptea de Anul Nou de la Koln, dintre care 40 % pentru agresiuni sexuale, potrivit poliției.

În noaptea respectivă, zeci de bărbați, acționând în bande, au agresat femei în plin centrul orașului, în mijlocul unei mulțimi masculine de circa o mie de persoane.

''Trebuie să clarificăm urgent cum de s-au putut întâmpla astfel de acte'', a subliniat ministrul german.

Chiar dacă sunt suspectați de către poliție și solicitanți de azil, ministrul a avertizat în legătură cu amalgamul cu toți refugiații care sosesc în țară. ''Este hazardat să se facă o legătură între originea unei persoane și înclinația sa de a încălca legea'', a spus ministrul, adăugând că statisticile arată că refugiații ''comit în proporție tot atâtea delicte ca și germanii''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...