Ministrul liberian al Transporturilor s-a plasat voluntar în carantină, din cauza Ebola

Ministrul liberian al Transporturilor s-a plasat voluntar în carantină, din cauza Ebola

Ministrul Transporturilor din Liberia, Angela Cassell-Bush, a anunţat joi că s-a plasat voluntar în carantină în urma decesului şoferului său, care a murit din cauza virusului Ebola.

"M-am plasat în carantină deoarece şoferul meu încă mă conducea când s-a îmbolnăvit. Deşi nu am avut contact direct cu el, am făcut-o din precauţie", a declarat ministrul într-un comunicat difuzat joi, la Monrovia.

"Voi rămâne la distanţă timp de 21 de zile, aşa cum recomandă regulile medicale pentru acest virus", a precizat Cassell-Bush, care a preluat portofoliul Transporturilor în august.

Pe de altă parte, preşedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, a anunţat că Germania a promis să asigure conducerea unui centru de tratare a virusului Ebola în curs de construcţie la Paynesville, o suburbie situată la est de Monrovia.

Decizia a fost anunţată de coordonatorul german pentru Ebola, Walter Johannes Lindner, primit miercuri de Ellen Johnson Sirleaf, potrivit unui comunicat al Cabinetului preşedintei liberiene.

Liberia, ţara cea mai afectată, dispune de şase centre de tratare a Ebola din 28 prevăzute şi de 620 de paturi din 2.930 necesare, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Așa o fi?

3 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

4 Câh...

5 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!