Morminte ale soldaților Armatei Roșii, devastate în Polonia

Indivizi neidentificați au devastat morminte ale soldaților sovietici dintr-un cimitir al Armatei Roșii din Milejczyce, estul Poloniei, provocând indignarea Moscovei, a informat vineri poliția locală, citată de AFP. Infractorii au smuls stele roșii instalate pe pietrele de mormânt și le-au împrăștiat prin cimitir. De asemenea, au smuls și răsturnat trei pietre de mormânt, potrivit agenției poloneze PAP.

Poliția, informată miercuri de primar în legătură cu acest incident, a deschis o anchetă.

Ambasadorul Poloniei la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe, care a cerut "luarea de măsuri pentru a-i identifica și pedepsi pe autorii acestor acte".

Moscova dorește "explicații despre lipsurile flagrante ale Poloniei în respectarea obligațiilor de a proteja" aceste morminte, menționează un comunicat al ministerului, Rusia regretând "încă o dată că autoritățile poloneze nu au ascultat apelurile noastre de a lua măsuri pentru a stăvili și preveni degradarea mormintelor soldaților sovietici".

"Avem impresia că profanarea locurilor noastre memoriale este ridicată la nivel de politică de stat, deoarece autoritățile poloneze nu au făcut nici cea mai mică declarație oficială care să condamne astfel de acte", a adăugat Ministerul rus de Externe.

Aproximativ 1.600 de soldați ai Armatei Roșii, morți în cel de-Al Doilea Război Mondial în luptele împotriva Germaniei naziste pe teritoriul polonez, sunt îngropați în cimitirul din Milejczyce. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

4 O profesoară din Slobozia le-a predat elevilor într-un mod inedit „Povestea Poveștilor” de Ion Creangă!

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata