Multe dintre camerele de supraveghere în noaptea asasinării lui Nemțov erau dezactivate

Multe dintre camerele de supraveghere în noaptea asasinării lui Nemțov erau dezactivate

Deși zona unde se află Kremlinul, în inima Moscovei, este împânzită de camere de supraveghere, o bună parte dintre acestea erau dezactivate pentru reparații sâmbătă seara când a fost ucis Boris Nemțov, unul dintre liderii opoziției ruse și dintre cei mai virulenți critici ai președintelui Vladimir Putin, după cum scrie în ediția sa de luni publicația rusă Kommersant, citată de agenția de presă ucraineană Unian.

Cele mai multe înregistrări care au ajuns pe masa anchetatorilor sunt neclare. Momentul crimei a fost totuși filmat, deși de la distanță, de o cameră de supraveghere a televiziunii TVC, ale cărei înregistrări, în special privind condițiile meteorologice, sunt utilizate la știri.

Martoră la asasinat, prietena politicianului rus, Anna Durițkaia, un fotomodel ucrainean de 23 de ani, care se afla alături de el, a fost într-atât de șocată de cele întâmplate, încât nu a reținut nici măcar marca mașinii.

Potrivit Kommersant, au fost date în căutare o serie de autoturisme Ford, Kia Rio și VAZ-2110 de culoare albă. Toate aceste mașini au fost descoperite de poliție, dar s-a dovedit că proprietarii lor nu au nicio legătură cu cele întâmplate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

2 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf