NATO va monitoriza îndeaproape modernizarea militară a Bulgariei

Alianța Nord-Atlantică va monitoriza îndeaproape modernizarea echipamentelor militare ale Bulgariei, după cum este trasată aceasta în documentul strategic 'Outlook 2020', implementată de executivul de la Sofia, potrivit cotidianului Sega, preluat luni de site-ul novinite.com.

Potrivit Sega, care citează o întrevedere săptămâna trecută între ministrul bulgar al apărării Velizar Șalamanov și Heinrich Brauss, asistentul secretarului general pentru planificare și politica de apărare, NATO ar putea recurge la o procedură de infringement în cazul în care viitorul guvern nu va respecta planul.

Se pare că Brauss ar fi avertizat că, dacă următorul guvern va decide să nu respecte prevederile textului, nu va beneficia de unele programe de investiții ale Alianței. Cu ocazia unui forum industrial desfășurat la Sofia, la care Brauss a fost invitat, el a lăudat planul 'Outlook 2020' și l-a descris drept 'ambițios'.

'Noi la Bruxelles suntem gata să contribuim la concretizarea acestui plan' a asigurat Brauss. 'Noi considerăm că planul 'Outlook 2020' poate ajuta la transformarea forțelor armate ale Bulgariei în cadrul NATO și UE. Toți aliații trebuie să se adapteze. Fără aceasta există riscul real de a fi depășiți de inamicii noștri', a conchis responsabilul.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

4 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…