NATO va monitoriza îndeaproape modernizarea militară a Bulgariei

NATO va monitoriza îndeaproape modernizarea militară a Bulgariei

Alianța Nord-Atlantică va monitoriza îndeaproape modernizarea echipamentelor militare ale Bulgariei, după cum este trasată aceasta în documentul strategic 'Outlook 2020', implementată de executivul de la Sofia, potrivit cotidianului Sega, preluat luni de site-ul novinite.com.

Potrivit Sega, care citează o întrevedere săptămâna trecută între ministrul bulgar al apărării Velizar Șalamanov și Heinrich Brauss, asistentul secretarului general pentru planificare și politica de apărare, NATO ar putea recurge la o procedură de infringement în cazul în care viitorul guvern nu va respecta planul.

Se pare că Brauss ar fi avertizat că, dacă următorul guvern va decide să nu respecte prevederile textului, nu va beneficia de unele programe de investiții ale Alianței. Cu ocazia unui forum industrial desfășurat la Sofia, la care Brauss a fost invitat, el a lăudat planul 'Outlook 2020' și l-a descris drept 'ambițios'.

'Noi la Bruxelles suntem gata să contribuim la concretizarea acestui plan' a asigurat Brauss. 'Noi considerăm că planul 'Outlook 2020' poate ajuta la transformarea forțelor armate ale Bulgariei în cadrul NATO și UE. Toți aliații trebuie să se adapteze. Fără aceasta există riscul real de a fi depășiți de inamicii noștri', a conchis responsabilul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

2 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

3 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

4 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

5 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …