Naufragiul din Coreea de Sud: Echipele de salvare încearcă să recupereze eventuali supravieţuitori. Aproape 300 de oameni, în continuare dispăruţi - FOTO, VIDEO

Echipele de salvare şi-au dublat eforturile joi dimineaţă pentru a încerca să îi recupereze pe eventualii supravieţuitori ai naufragiului unui feribot, în apropierea coastei meridionale a Coreei de Sud, în timp ce aproape 300 de persoane sunt în continuare date dispărute.

Naufragiul din Coreea de Sud: Echipele de salvare încearcă să recupereze eventuali supravieţuitori. Aproape 300 de oameni, în continuare dispăruţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nouă cadavre au fost recuperate, dar 287 de persoane dintre cele 475 aflate la bordul feribotului sunt în continuare date dispărute.

Feribotul s-a scufundat miercuri dimineaţă la ora locală 09.00 (03.00 ora României), în timp ce se îndrepta spre insula Jeju, din sudul ţării, iar printre pasageri se aflau 325 de de elevi de liceu.

Echipele de salvare au acţionat toată noaptea la lumina proiectoarelor puternice, însă curenţii extrem de puternici şi vizibilitatea redusă sub apă i-au împiedicat pe scafandri să intre în epava scufundată.

"Nu au putut intra în cabine", a declarat un purtător de cuvânt al pazei de coastă.

Salvatorii speră să mai găsească supravieţuitori în unele pungi de aer.

Cauzele accidentului nu sunt cunoscute, dar mărturii ale pasagerilor lasă să se înţeleagă că feribotul s-a lovit de fundul mării.

Unele dintre persoanele salvate au afirmat că, după impact, echipajul le-a dat ordinul să nu îşi părăsească locurile.

"Am aşteptat vreo 30-40 de minute", a povestit unul dintre elevi. "Apoi feribotul s-a răsturnat, toată lumea a început să urle şi să încerce cu disperare să iasă de acolo", a mai spus el.

Căpitanul, care face parte dintre cei salvaţi, a fost interogat de paza de coastă.

Liceenii, care veneau de la o şcoală de la sud de Seul, mergeau într-o excursie şcolară la Jeju, unul dintre cele mai frecventate locuri turistice din Coreea de Sud.

Premierul sud-coreean s-a deplasat la liceul din insula Jindo, unde se află familiile victimelor, însă a fost primit cu proteste. Premierul japonez Shinzo Abe a transmis, la rândul său, un mesaj de pentru familiile victimelor.

Feribotul asigura legătura între portul Icheon, din vestul ţării, şi insula Jeju.

Sute de feriboturi asigură zilnic legătura între coastele sud-coreene şi insule, însă accidentele sunt rare. În octombrie 1993, 300 de persoane au murit după ce un feribot s-a scufundat în largul coastei occidentale.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb