Nave americane interceptate: O eroare de navigație (șeful Pentagonului)

O "eroare de navigație" este la originea interceptării a două mici nave militare americane în Golf marți de către Iran, a declarat joi secretarul american al apărării Ashton Carter, informează AFP. "A fost o eroare de navigație" a celor două nave americane, a indicat secretarul apărării într-o conferință de presă la sediul comandamentului forțelor americane în Orientul Mijlociu (CENTCOM), la Tampa (Florida).

Cei 10 membri ai echipajului, reținuți pentru mai puțin de 24 de ore de iranieni, "erau în mod clar în afara poziției unde au vrut să fie" când au fost interceptați, a spus el.

Cele două mici nave (18 metri) ușor înarmate au fost arestate marți după ce au intrat în apele teritoriale iraniene în jurul Insulei Farsi din Golful Persic.

Potrivit Pentagonului, ele erau în tranzit între Kuweit și Bahrein.

Iranul ca și Statele Unite au evitat escaladarea situației cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare așteptată a acordului istoric asupra programului nuclear.

Și șeful Pentagonului a menținut joi un ton conciliant, refuzând să se pronunțe asupra unei posibile violări de către Iran a convențiilor internaționale privind tratamentul prizonierilor, în urma difuzării de către mass-media iraniene a unor imagini cu marinarii americani în genunchi în bărci, cu mâinile pe cap, notează France Presse.

"Nu se cunoaște contextul complet" al acestor imagini, a estimat responsabilul american.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 No comment: Ce scrie Rizea despre „Dănuța Budeanu” și „site-ul cuplului Firea / Pandele”

2 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

3 Groparii României. Oamenii din umbră / Unde credeți că greșește omul ăsta?

4 Cine este Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român. A câștigat într-o lună contracte de 2 miliar…

5 VIDEO Ceaușeasca și Bobu, varianta 2020. Oameni buni, acesta este PSD!