Nave militare, submarine, avioane şi elicoptere, mobilizate la Marea Baltică

Nave militare, submarine, avioane şi elicoptere, mobilizate la Marea Baltică

NATO a anunţat luni lansarea unui exerciţiu naval la Marea Baltică, la care participă 18 state membre şi nemembre ale Alianţei Nord-Atlantice, dar fără participarea Rusiei, în urma suspendării oricărei cooperări civile şi militare cu această ţară, din cauza intervenţiei în Ucraina.

Manevre navale NATO la Marea Baltică, fără Rusia

Acest exerciţiu de salvare submarină - Dynamic Monarch -, organizat o dată la trei ani, implicând mobilizarea unor nave militare, submarine, avioane şi elicoptere, se va desfăşura până la 23 mai, din portul Gdynia, în nordul Poloniei, precizează NATO într-un comunicat.

Acest tip de exerciţiu vizează testarea şi consolidarea procedurilor internaţionale de salvare a unor submarine aflate în pericol, precizează NATO, subliniind că peste 40 de forţe navale din lume exploatează submarine.

Rusia nu va participa la acest exerciţiu "în urma deciziei NATO, luna trecută, de suspendare a oricărei cooperări cu această ţară, ca răspuns la încălcarea de către Moscova a dreptului internaţional şi a principiilor fundamentale care stau la baza parteneriatului nostru", a declarat pentru AFP un reprezentant NATO.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”