Nemțov a fost ucis pentru sprijinul acordat Ucrainei și Charlie Hebdo (presă)

Nemțov a fost ucis pentru sprijinul acordat Ucrainei și Charlie Hebdo (presă)

Opozantul rus Boris Nemțov a fost 'lichidat' pentru afirmațiile sale antirusești și antimusulmane, a declarat Anzor Gubașev, unul dintre suspecții arestați în dosarul privind uciderea politicianului, în timpul mărturiilor sale depuse în prezența avocatului și citate de cotidianul rus Kommersant, informează miercuri agenția de presă Unian.

Suspectul a recunoscut că își 'urmărea' de multă vreme victima, chiar și pe internet și la televizor.

Cel mai tare, pe Gubașev l-a iritat poziția opozantului Nemțov cu privire la Ucraina. 'Imediat cum a început războiul din Ucraina, Nemțov a început să facă agitație, se ducea acolo, ținea cuvântări. Apoi se întorcea aici (în Rusia) și afirma că noi (rușii) nu am face lucrurile cum trebuie, că ar putea începe un război mondial. Toată lumea s-a pus pe capul nostru, că nu avem dreptate. Într-un cuvânt, doream să produc agitație și să fac aici (în Rusia) ca în Ucraina', a afirmat Gubașev.

Nu în ultimul rând, suspectul s-a declarat indignat de faptul că Boris Nemțov 's-a luat de profetul nostru, susținând, împreună cu Obama și președintele Franței, Francois Hollande, publicarea de caricaturi cu profetul Mahomed'. 'Prin urmare, l-am lichidat. Și asta îl așteaptă pe oricine va atenta la onoarea musulmanilor', a declarat Gubașev în timpul anchetei, adăugând că nu regretă câtuși de puțin fapta comisă.

Potrivit lui Gubașev, pregătirile pentru asasinarea opozantului ar fi început în ianuarie, la acțiune participând Zaur Dudaev și Beslan Șavanov, acesta din urmă decedând în timpul arestării, în explozia unei grenade. Cel care a tras în Nemțov a fost Zaur Dadaev, a mai afirmat Gubașev.

Opozantul rus Boris Nemțov a fost ucis în noaptea din 27 spre 28 februarie 2015. În Nemțov s-a tras de mai multe ori, în spate, dintr-un autoturism în mișcare. Politicianul a murit pe loc, din cauza rănilor suferite.

În timpul anchetei pe marginea asasinării lui Nemțov au fost arestați cinci oameni, iar la adresa a doi dintre ei — Zaur Dadaev și Anzor Gubașev — Tribunalul Basmanski din Moscova a formulat, la 8 martie, capete de acuzare.

În 12 mai, la Moscova a avut loc prezentarea raportului 'Putin. Războiul', elaborat de susținătorii lui Nemțov, în baza materialelor strânse de acesta cu privire la implicarea Rusiei în războiul din estul Ucrainei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...