Nigel Farage: "Nu vreau să am vecini români". Un interviu cu liderul UKIP a creat controversă în Marea Britanie din cauza declaraţiilor discriminatorii - VIDEO

Nigel Farage: "Nu vreau să am vecini români". Un interviu cu liderul UKIP a creat controversă în Marea Britanie din cauza declaraţiilor discriminatorii - VIDEO

Nigel Farage a şocat ascultătorii unui post de radio din Londra atunci când a dezvăluit că nu vrea să aibă vecini români, într-un interviu acordat LBC, relatează International Business Times UK, în pagina electronică de sâmbătă.

Nigel Farage (Imagine: captură video)

Farage a declarat că îşi menţine un comentariu anterior potrivit căruia ar fi "îngrijorat" dacă alături de el s-ar muta nişte români. Liderul UKIP a invocat statisticile privind infracţiunile comise de români.

"Am fost întrebat dacă aş fi îngrijorat în cazul în care un grup de români s-ar muta lângă mine. Dacă trăieşti în Londra cred că ai fi" îngrijorat, a declarat el în interviul pentru postul de radio LBC .

Farage a negat însă că alimentează extremismul împotriva imigranţilor, insistând: "Nu demonizez pe nimeni. Demonizez clasa politică ce a deschis uşa permiţând să se întâmple astfel de lucruri".

Când jurnalistul James O'Brien l-a întrebat care ar fi diferenţa între românii care s-ar muta lângă el şi germani, referindu-se la faptul că soţia lui Nigel Farage este cetăţean german, acesta a răspuns: "Ştiţi diferenţa".

El a fost rugat să comenteze şi declaraţiile sale anterioare cu privire la faptul că nu îi place să audă vorbindu-se doar în limbi străine în trenurile din Londra, având în vedere că propria lui soţie vorbeşte în germană la telefon.

"Nu cred că vorbeşte în tren. Aceasta este ideea", a răspuns Farage.

Directorul de comunicare al UKIP, Patrick O'Flynn, fost editorialist al Daily Express, a întrerupt interviul atunci când subiectul s-a îndreptat către fondurile cerute de la Bruxelles ca europarlamentar. Farage a ignorat intervenţia acestuia şi, potrivit angajaţilor LBC, O'Flynn a fost nevoit să îl scoată afară din studio.

Farage a primit milioane de lire sterline din banii contribuabililor de când a devenit europarlamentar, în 1999. Recent, el este chestionat în legătură cu ce s-a întâmplat cu zeci de mii de lire sterline destinate administrării unui birou al partidului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu