Ninsori în Grecia și în insulele Ciclade

Ninsori în Grecia și în insulele Ciclade

Multe școli au fost închise joi în Grecia după ce au căzut ninsori abundente în toată țara, fiind afectate chiar și insulele Ciclade, transmite AFP.

După vacanța de Crăciun, numeroase școli nu și-au redeschis porțile joi în nordul și estul Atenei, nordul și centrul Greciei, precum și în insulele Creta și în arhipelagul Cicladelor, destinație turistică grecească de mare succes.

Multe drumuri au rămas închise sau greu accesibile din cauza zăpezii și a poleiului apărut ca urmare a unui val de frig ce afectează Grecia de luni seară. La Atena a nins și joi dimineață.

În Ciclade, celebre pentru casele albe văruite, insulele Tinos și Andros au fost cele mai afectate de zăpada care a acoperit unele plaje, a dus la izolarea câtorva sate și a provocat întreruperi de curent electric.

Potrivit presei, zăpada măsoară până la un metru în munții din Creta.

Trei persoane au murit, una în Creta și două pe insula Lesbos (est), din cauza intoxicațiilor sau a incendiilor provocate de sistemul de încălzire. Una dintre victime nu mai beneficia de electricitate de un an din cauza facturilor neplătite, transmite agenția de presă ANA.

Și Turcia și Orientul Apropiat sunt afectate în aceste zile de un val de frig, însoțit de ninsori, amintește AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria