Noi INUNDAŢII în Serbia şi Bosnia-Herţegovina: Cel puţin o persoană a murit în Serbia

Noi INUNDAŢII în Serbia şi Bosnia-Herţegovina: Cel puţin o persoană a murit în Serbia

O persoană a murit în Serbia, iar alta a fost dată dispărută, miercuri, în Bosnia-Herţegovina, din cauza noilor inundaţii provocate de ploi diluviene, la cel puţin trei luni după precipitaţiile soldate cu 80 de morţi în cele două ţări, au anunţat autorităţile.

Serbia şi Bosnia-Herţegovina sunt din nou afectate de inundaţii. Cel puţin un mort în Serbia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bărbat în vârstă de 65 de ani s-a înecat la Banja Koviljaca, în vestul Serbiei, în subsolul casei sale, care a fost rapid invadat de apă, a anunţat Beta, citând poliţia locală.

Mai multe drumuri locale au fost distruse în împrejurimile acestui oraş, dar şi zeci de case şi un spital. În localitatea vecină Loznica, o sută de case au fost inundate.

În Bosnia-Herţegovina, sute de locuinţe au fost inundate în mai multe regiuni, în special la Banja Luka (nord-vest), Tuzla şi Bijeljina (nord-est), şi Zepce (nord). Un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost dat dispărut la Banja Luka, potrivit poliţiei.

Acest zone au fost deja afectate de indundaţiile care au avut loc în mai, cele mai grave din ultimul secol.

Situaţia este extrem de gravă în împrejurimile oraşului Tuzla, unde în unele zone cantităţile de apă căzute în ultimele 14 ore au depăşit 125 de litri pe metru pătrat, potrivit Serviciului de Protecţie Civilă.

Locuitorii a aproximativ 200 de case din localitatea vecină Gracanica au fost evacuaţi.

Stare de urgenţă a fost instituită la Banja Luka şi în mai multe localităţi din împrejurumile acestui oraş.

"Situaţia este mai gravă decât la inundaţiile din mai", a deplâns Momcilo Zeljkovic, primarul localităţii Celinac, în apropiere de Banja Luka.

Aproape două milioane de persoane au căzut victime în inundaţiile care au afectat în mai Serbia şi Bosnia-Herţegovina. Pagubele materiale au fost estimate la două miliarde de euro în Bosnia-Herţegovina şi între 1,5 şi două miliarde de euro în Serbia.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”