Noi proteste la Teheran împotriva Arabiei Saudite

Noi proteste la Teheran împotriva Arabiei Saudite

Peste 1.000 de persoane au manifestat duminică la Teheran, în apropierea ambasadei Arabiei Saudite, pentru a protesta împotriva execuției liderului șiit saudit Nimr Baqer al-Nimr, relatează AFP. Acțiunea de protest a avut loc în pofida interdicției impuse de guvernul de la Teheran pentru a evita noi violențe, după ce clădirea ambasadei Arabiei Saudite a fost atacată în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în parte incendiată.

Autoritățile iraniene au mobilizat importante forțe de poliție pentru a împiedica manifestanții să ajungă în fața reprezentanței diplomatice saudite.

Protestatarii au strigat 'Moarte lui al-Saud', cu referire la numele familiei regale de la Riad, și au ars drapele americane și israeliene. Șeful poliției din Teheran, prezent la fața locului, le-a cerut manifestanților să se disperseze.

În același timp, între 300-400 de persoane s-au adunat în piața Palestina din capitala iraniană pentru a denunța execuția liderului șiit saudit, scandând de asemenea sloganuri ostile Arabiei Saudite, dar și Israelului și SUA.

Manifestații similare au avut loc și în alte orașe iraniene.

Arabia Saudită a executat sâmbătă 47 de persoane condamnate pentru terorism, printre care șeicul Nimr al-Nimr, provocând indignare în lumea șiită și mai ales în Iran, care a avertizat Riadul că 'va plăti scump' pentru acest act.

AGERPRES www.agerpres.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa