O cantitate de petrol nedeterminată s-a scurs în Marea Neagră de la un oleoduct rusesc

O cantitate de petrol nedeterminată s-a scurs în Marea Neagră de la un oleoduct rusesc

O scurgere la un important oleoduct rusesc a provocat miercuri deversarea unei cantități încă nedeterminate de petrol în Marea Neagră, în apropierea portului Tuapse, iar autoritățile au anunțat că vremea nefavorabilă îngreunează eforturile de evaluare și limitare a pagubelor, transmite Reuters.

Foto: (c) Tife Owolabi/ REUTERS

'O cantitate de petrol s-a scurs în mare', a declarat pentru agenția britanică de presă Serghei Proskurin, căpitanul adjunct al portului Tuapse. Potrivit lui, nu se cunoaște exact cât petrol a ajuns în apă, dar serviciile de urgență încercau să monteze bariere plutitoare pentru a limita extinderea petei de petrol, eforturile lor fiind îngreunate de vremea nefavorabilă.

Tuapse este un important port petrolier și industrial, fiind situat în apropierea mai multor stațiuni rusești cu ieșire la Marea Neagră. Orașul Soci, ce a găzduit cea mai recentă ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă, se află la o distanță de 118 kilometri.

Doi localnici au declarat pentru Reuters că au văzut petrol în mare și într-un râu de-a lungul căruia trece oleoductul spre rafinăria din Tuapse, operată de compania petrolieră de stat Rosneft.

AGERPRES/(AS — editor: Bogdan Mureșan)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale