O facțiune talibană din Pakistan o amenință pe tânăra Malala, proaspătă laureată a Nobelului pentru pace

O facțiune talibană din Pakistan o amenință pe tânăra Malala, proaspătă laureată a Nobelului pentru pace

O puternică facțiune desprinsă din gruparea Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) a amenințat-o pe tânără militantă pentru educație Malala Yousafzai cu "cuțite ascuțite și strălucitoare", la câteva ore după ce acesteia i s-a decernat premiul Nobel pentru pace, relatează sâmbătă DPA.

Facțiunea Jamaat ul Ahrar, desprinsă în august din TTP, cunoscută și sub denumirea generică de Talibanii pakistenezi, a postat vineri seară pe Twitter o reacție la decizia Comitetului Nobel norvegian.

"Personaje ca Malala ar trebui să știe că nu suntem descurajați de propaganda necredincioșilor. Am pregătit cuțite ascuțite și strălucitoare pentru dușmanul Islamului", a postat pe Twitter purtătorul de cuvânt Ehsanullah Ehsan.

"Malala vorbește atât de mult despre arme și conflicte armate. Nu știe ea că fondatorul recentului ei premiu Nobel a fost inventatorul dinamitei?", s-a întrebat el.

Adolescenta de 17 ani a supraviețuit unei răni prin împușcare la cap în 2012, după ce a fost vizată de un atac al talibanilor.

Gruparea principală TTP, o organizație umbrelă care reunește o duzină de grupuri mai mici, nu a comentat asupra distincției acordate Malalei.

Malala Yousafzai a fost elogiată în Pakistan pentru că a devenit cea mai tânără câștigătoare a premiului Nobel pentru pace din istorie, toate ziarele importante difuzând știrea pe prima pagină, notează DPA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…