O facțiune talibană din Pakistan o amenință pe tânăra Malala, proaspătă laureată a Nobelului pentru pace

O facțiune talibană din Pakistan o amenință pe tânăra Malala, proaspătă laureată a Nobelului pentru pace

O puternică facțiune desprinsă din gruparea Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) a amenințat-o pe tânără militantă pentru educație Malala Yousafzai cu "cuțite ascuțite și strălucitoare", la câteva ore după ce acesteia i s-a decernat premiul Nobel pentru pace, relatează sâmbătă DPA.

Facțiunea Jamaat ul Ahrar, desprinsă în august din TTP, cunoscută și sub denumirea generică de Talibanii pakistenezi, a postat vineri seară pe Twitter o reacție la decizia Comitetului Nobel norvegian.

"Personaje ca Malala ar trebui să știe că nu suntem descurajați de propaganda necredincioșilor. Am pregătit cuțite ascuțite și strălucitoare pentru dușmanul Islamului", a postat pe Twitter purtătorul de cuvânt Ehsanullah Ehsan.

"Malala vorbește atât de mult despre arme și conflicte armate. Nu știe ea că fondatorul recentului ei premiu Nobel a fost inventatorul dinamitei?", s-a întrebat el.

Adolescenta de 17 ani a supraviețuit unei răni prin împușcare la cap în 2012, după ce a fost vizată de un atac al talibanilor.

Gruparea principală TTP, o organizație umbrelă care reunește o duzină de grupuri mai mici, nu a comentat asupra distincției acordate Malalei.

Malala Yousafzai a fost elogiată în Pakistan pentru că a devenit cea mai tânără câștigătoare a premiului Nobel pentru pace din istorie, toate ziarele importante difuzând știrea pe prima pagină, notează DPA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”