O facțiune talibană din Pakistan o amenință pe tânăra Malala, proaspătă laureată a Nobelului pentru pace

O facțiune talibană din Pakistan o amenință pe tânăra Malala, proaspătă laureată a Nobelului pentru pace

O puternică facțiune desprinsă din gruparea Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) a amenințat-o pe tânără militantă pentru educație Malala Yousafzai cu "cuțite ascuțite și strălucitoare", la câteva ore după ce acesteia i s-a decernat premiul Nobel pentru pace, relatează sâmbătă DPA.

Facțiunea Jamaat ul Ahrar, desprinsă în august din TTP, cunoscută și sub denumirea generică de Talibanii pakistenezi, a postat vineri seară pe Twitter o reacție la decizia Comitetului Nobel norvegian.

"Personaje ca Malala ar trebui să știe că nu suntem descurajați de propaganda necredincioșilor. Am pregătit cuțite ascuțite și strălucitoare pentru dușmanul Islamului", a postat pe Twitter purtătorul de cuvânt Ehsanullah Ehsan.

"Malala vorbește atât de mult despre arme și conflicte armate. Nu știe ea că fondatorul recentului ei premiu Nobel a fost inventatorul dinamitei?", s-a întrebat el.

Adolescenta de 17 ani a supraviețuit unei răni prin împușcare la cap în 2012, după ce a fost vizată de un atac al talibanilor.

Gruparea principală TTP, o organizație umbrelă care reunește o duzină de grupuri mai mici, nu a comentat asupra distincției acordate Malalei.

Malala Yousafzai a fost elogiată în Pakistan pentru că a devenit cea mai tânără câștigătoare a premiului Nobel pentru pace din istorie, toate ziarele importante difuzând știrea pe prima pagină, notează DPA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO Stare de șoc în rândul propagandiștilor Rusiei după exploziile de la baza aeriană din Crimeea