O femeie din Emirate, condamnată la moarte pentru uciderea unei americance de origine română

O femeie din Emirate, condamnată la moarte pentru uciderea unei americance de origine română

O femeie din Emirate a fost condamnată la moarte luni de un tribunal din Emiratele Arabe Unite (EAU) pentru uciderea unei educatoare americane de origine română în decembrie, informează media locale citate marți de Reuters.

Educatoarea, numită Ibolya Ryan, mama unor gemeni în vârstă de 11 ani, a fost înjunghiată mortal în toaleta unui mall din Abu Dhabi .

Ziarul de limbă arabă al-Emarat al-Youm și postul de televiziune al-Arabiya informează că Curtea supremă federală din Abu Dhabi a găsit-o vinovată pe Ala'a Badr Abdullah al-Hashemi, în vârstă de 30 de ani, pentru această crimă, ea fiind condamnată la moarte.

Verdictul tribunalului este final și nu poate fi atacat cu recurs.

La câteva ore după ce a ucis-o pe Ibolya Ryan, femeia a plasat o bombă improvizată în fața ușii apartamentului unui medic americano-egiptean care trăia în EAU, dar dispozitivul exploziv a fost dezamorsat în siguranță.

Televiziunea al-Arabiya susține că tribunalul a continuat procesul după ce în urma examinărilor medicale s-a stabilit că femeia este responsabilă de acțiunile ei și nu suferă de nicio afecțiune mintală.

Poliția susține că femeia s-a radicalizat pe internet și că nu viza în special americani, căutând străini pentru a-i ucide la întâmplare.

Atacurile asupra occidentalilor sunt rare EAU, un stat bogat exportator de petrol și aliat al occidentalilor, dar gradul de preocupare a crescut în urma unui val de atacuri în Arabia Saudită vecină.

Susținătorii grupării Statul Islamic în Irak și Siria i-au îndemnat pe musulmani să vizeze expatriați occidentali drept răzbunare pentru campania aeriană asupra combatanților săi condusă de SUA, la care participă și EAU.

Execuțiile sunt extrem de rare în EAU și nu se știe pentru moment când va fi pusă în aplicare sentința, notează Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina