O flotilă NATO a intrat în Marea Neagră pentru exerciții navale pe fondul crizei din Ucraina

O flotilă NATO a intrat în Marea Neagră pentru exerciții navale pe fondul crizei din Ucraina

O flotilă NATO a intrat miercuri în Marea Neagră pentru exerciții cu nave ale forțelor maritime bulgare, române și turce, a anunțat Alianța occidentală condusă de SUA, informează Reuters.

Tensiunile în regiunea Mării Negre sunt puternice din cauza conflictului separatist din estul Ucrainei și anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea anul trecut.
   
"NATO desfășoară în mod regulat nave în Marea Neagră pentru exerciții. Această desfășurare programată, având în vedere agresivitatea continuă a Rusiei, poartă un mesaj suplimentar de natură să-i liniștească pe aliații din regiune", a declarat un oficial al NATO citat de Reuters.
   
Forța maritimă multinațională de reacție rapidă comandată de contraamiralul american Brad Williamson constă din crucișătorul USS Vicksburg purtător de rachete ghidate și alte cinci nave.
   
Exercițiile navale vor include simulări de atacuri antiaeriene și antisubmarin, precum și manevre de bază navale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria