O hartă militară prezentată de Russia Today sugerează prezența unor soldați ruși la sol în Siria

O hartă militară prezentată de Russia Today sugerează prezența unor soldați ruși la sol în Siria

O hartă cu operațiuni militare ale Rusiei în Siria, prezentată într-un reportaj al televiziunii publice ruse, sugerează prezența la sol a unor unități de artilerie ruse în provincia Homs (centru), în timp ce Vladimir Putin a exclus întotdeauna orice desfășurare de trupe la sol, relatează AFP.

Contactat miercuri seara de către AFP, Kremlinul a dezmințit prezența de trupe ruse la sol.

Canalul de televiziune Russia Today (RT) a difuzat marți un reportaj despre o reuniune a Statului major al armatei ruse, desfășurată în aceeași zi, în prezența lui Vladimir Putin, consacrată operațiunilor în curs de desfășurare în Siria.

În reportajul de 15 minute, o hartă cu ''deplasările forțelor armate siriene în sectorul Mahin'', în provincia Homs, apare timp de câteva secunde. O poziție a ''Gărzii republicane'', altfel zis a armatei siriene, este marcată Sadad, în provincia Homs.

Dar, la sud de acest oraș și la nord-vest, în apropiere de localitatea Hamrat, sunt menționate două poziții purtând acronime ale armatei ruse: piese de artilerie cu calibru de 152 mm, Msta 2A65, aparținând Brigăzii de artilerie 120-a. Această brigadă își are sediul de obicei în Kemerovo, în Siberia.

Luptele sunt frecvente în apropiere de Sadad între armata siriană și jihadiștii Statului Islamic.

O sursă militară siriană a declarat pentru AFP că în Sadad se află consilieri ruși pentru a oferi consultanță armatei siriene în utilizarea artileriei''.

AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Karina Olteanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...