O lege depusă în Camera Reprezentanților cere capabilități de apărare antiaeriană pentru bazele viitorului scut antirachetă

O lege depusă în Camera Reprezentanților cere capabilități de apărare antiaeriană pentru bazele viitorului scut antirachetă

Un proiect de lege propus de subcomisia pentru forțe strategice a Comisiei privind serviciile armate a Camerei Reprezentanților din SUA limitează posibilitățile Pentagonului de a achiziționa servicii de lansare în spațiu de la companii rusești și încearcă să consolideze apărarea antirachetă în Europa și pe plan intern, relatează miercuri defensenews.com. Subcomisia a prezentat varianta din 2016 a National Defense Authorization Act (NDAA), care conține o întreagă secțiune numită "Chestiuni legate de Federația Rusă".

O prevedere inclusă în proiect limitează posibilitatea Pentagonului de a reînnoi contracte sau de a achiziționa "proprietăți și servicii" pentru activități de lansare în spațiu. Restricția se va aplica în cazul în care astfel de contracte prevăd folosirea de motoare de rachetă concepute sau fabricate în Federația Rusă.

Practic, conform proiectului, ministrul apărării va putea autoriza încheierea sau reînnoirea unor astfel de contracte numai dacă va primi documente care să ateste că se încadrează în anumite excepții prevăzute de textul NDAA.

O altă secțiune propune ca Pentagonul să furnizeze informații trimestriale diferitelor comisii ale Congresului în privința "testării, producției, desfășurării sau transferării unui alt stat sau actor nestatal" a sistemelor de rachete de croazieră ale Rusiei.

De asemenea, notează site-ul, subcomisia face presiuni asupra administrației Obama și în privința sistemelor de apărare antirachetă din Europa.

În mod specific, proiectul propune ca ministrul apărării să se asigure că locul de instalare a sistemului Aegis Ashore din Polonia va avea capabilități de apărare antiaeriană la momentul când va deveni pe deplin operațional. De asemenea, proiectul propune ca situl "de desfășurare a sistemului Aegis Ashore din România să fie dotat cu capabilități similare până la 31 decembrie 2018". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

2 De citit! Așa ar trebui să gândească și să acționeze noua garnitură de primari!

3 Andi Moisescu, infectat cu coronavirus. Nevastă-sa, Olivia Steer, antivaccinistă convinsă, săptămâna trecută: …

4 Securitatea primise o informație care ar fi putut împiedica fuga Nadiei din țară, dar ofițerul la care a ajun…

5 Sondaj BCS