O navă suedeză ce transportă imigranți, între care 52 decedați, va acosta joi în Sicilia

O navă suedeză ce transportă imigranți, între care 52 decedați, va acosta joi în Sicilia

O navă a gărzii de coastă din Suedia, ce transportă imigranți recuperați de pe două ambarcațiuni în derivă în largul Libiei, între care 52 decedați, va acosta joi seara la Palermo (Sicilia), potrivit autorităților suedeze, citate de AFP. 'Aceasta este așteptată la Palermo în jurul orei (locale) 20:00 (18h00 GMT) în această seară (joi)', a precizat un responsabil al gărzii de coastă.

'Poseidon' a salvat 130 de persoane care se aflau la bordul unei bărci pneumatice și alte 442 dintr-o ambarcațiune de lemn, pe cale să eșueze în largul coastelor Libiei joi. Un număr de 52 de persoane au fost descoperite fără suflare în cala bărcii de lemn.

'Nava îi are la bord pe toți supraviețuitorii și pe cei decedați și toți vor fi debarcați în această seară', a precizat purtătorul de cuvânt citat.

Vasul suedez se afla în zonă în cadrul misiunii de căutare și salvare cunoscute sub numele de 'Triton', lansată de agenția europeană de supraveghere a frontierelor Frontex.

Peste 2.300 de imigranți și-au pierdut viața în mare în acest an, în timp ce încercau să ajungă în Europa, aproape întotdeauna la bordul unor bărci supraîncărcate închiriate de contrabandiști. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

3 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

4 Așa o fi?

5 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!