O plajă publică de pe Coasta de Azur va fi închisă pentru vacanța regelui Arabiei Saudite

O plajă publică de pe Coasta de Azur va fi închisă pentru vacanța regelui Arabiei Saudite

O plajă publică din sudul Franței situată sub o vilă a familiei regale saudite va fi închisă în timpul vacanțelor regelui Salman, așteptat săptămâna viitoare, au anunțat duminică autoritățile locale.

"De îndată ce Garda regală saudită ne va anunța data sosirii aeronavei a regelui, cu o perioadă de preaviz de 24 de ore, accesul în zona de coastă va fi interzis de poliție în perioada de vacanță a regelui", a declarat pentru AFP subprefectul din Grasse, Philippe Castanet, invocând motive de securitate.

Prefectura maritimă a luat la rândul ei o măsură similară, care va interzice navigația pe o fâșie de 300 de metri în fața acestei proprietăți, care se întinde pe un kilometru de litoral la Golfe Juan, orașul Vallauris, în apropiere de Cannes.

Această 'privatizare' a plajei publice, numită Mirandole, a stârnit resentimente și mânia oamenilor. "Fie că e vorba de el sau de alt miliardar, ei au întotdeauna prioritate față de oamenii de rând", s-a indignat Fatima, o asistentă medicală venită la plajă cu cele două fiice ale sale.

Potrivit presei franceze, regele Salman, în vârstă de 79 de ani, care a acces la tronul Arabiei Saudite în ianuarie după moartea regelui Abdallah, va fi însoțit de mai mult de 400 de persoane în timpul vacanței sale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...