O plajă publică de pe Coasta de Azur va fi închisă pentru vacanța regelui Arabiei Saudite

O plajă publică din sudul Franței situată sub o vilă a familiei regale saudite va fi închisă în timpul vacanțelor regelui Salman, așteptat săptămâna viitoare, au anunțat duminică autoritățile locale.

"De îndată ce Garda regală saudită ne va anunța data sosirii aeronavei a regelui, cu o perioadă de preaviz de 24 de ore, accesul în zona de coastă va fi interzis de poliție în perioada de vacanță a regelui", a declarat pentru AFP subprefectul din Grasse, Philippe Castanet, invocând motive de securitate.

Prefectura maritimă a luat la rândul ei o măsură similară, care va interzice navigația pe o fâșie de 300 de metri în fața acestei proprietăți, care se întinde pe un kilometru de litoral la Golfe Juan, orașul Vallauris, în apropiere de Cannes.

Această 'privatizare' a plajei publice, numită Mirandole, a stârnit resentimente și mânia oamenilor. "Fie că e vorba de el sau de alt miliardar, ei au întotdeauna prioritate față de oamenii de rând", s-a indignat Fatima, o asistentă medicală venită la plajă cu cele două fiice ale sale.

Potrivit presei franceze, regele Salman, în vârstă de 79 de ani, care a acces la tronul Arabiei Saudite în ianuarie după moartea regelui Abdallah, va fi însoțit de mai mult de 400 de persoane în timpul vacanței sale. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

2 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala