O profesoară americană de origine română, înjunghiată mortal în toaleta unui mall din Abu Dhabi

O profesoară americană de origine română, înjunghiată mortal în toaleta unui mall din Abu Dhabi

O profesoară americană de origine română a fost înjunghiată mortal în toaleta unui mall din Abu Dhabi, a anunțat joi poliția locală, citată de Reuters.

Atacatorul era îmbrăcat în haine tradiționale purtate de femeile din țările din zona Golfului (abaya), de culoare neagră, imagini cu intrarea și ieșirea acestuia din toaletă fiind surprinse de camerele de luat vederi instalate în mall. Autoritățile au lăsat deschisă posibilitatea ca autorul să fie un bărbat deghizat.

''Ancheta este încă în desfășurare pentru a identifica identitatea și sexul suspectului. Martorii au declarat că acesta avea corpul acoperit total de abaya, mănuși negre și fața acoperită'', se arată într-o declarație a poliției locale.

Victima crimei de luni a fost identificată de canalul de televiziune ABC și alte media americane ca fiind educatoarea Ibolya Ryan, o femeie născută în România, mama a doi gemeni în vârstă de 11 ani. Potrivit ABC, ea predase în trecut la o școală din statul Colorado.

Poliția a menționat că victima a fost înjunghiată mortal cu un ''obiect ascuțit'' în urma unei dispute în toaleta pentru femei. Pe înregistrarea video suspectul poate fi văzut cum iese dintr-un lift, vorbește puțin cu un agent de pază, iar apoi ia un ziar după care intră în toaletă.

După 90 de minute, atacatorul este surprins pe camerele de luat vederi fugind în holul mallului, împingând apoi o femeie care încerca să îl oprească și luând liftul către parcare, înainte de a părăsi mallul respectiv. De asemenea, în înregistrare mai pot fi văzute imagini cu urme de sânge ale degetelor pe una dintre cabinele din toaleta pentru femei.

Potrivit unui website pentru recrutarea forței de muncă, Ibolya Ryan, de origine maghiară, s-a născut și a crescut în România. Ea a predat în patru țări, printre care și SUA, în ultimii 15 ani.

Potrivit informațiilor de pe contul său LinkedIn, ea a lucrat ca profesor special la Denver în perioada 1997-2001 și pentru o companie de internet wireless înainte de a lucra în domeniul educației în Ungaria, Austria și Emiratele Arabe Unite.

Ambasada SUA la Abu Dhabi a postat pe site-ul său în luna octombrie o declarație în care se afirma că pe un site jihadist se făcea apel la atacarea profesorilor americani din regiunea Golfului, dar nu conținea nicio dovadă credibilă despre astfel de acțiuni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina