O rachetă Antares a EXPLODAT la scurt timp după lansare

O rachetă Antares a EXPLODAT la scurt timp după lansare

O rachetă americană Antares ce transporta o capsulă Cygnus către Stația Spațială Internațională (SSI) a explodat marți seară la câteva secunde după lansare, în statul american Virginia, a anunțat canalul TV al Agenției spațiale a SUA (NASA), citat de Reuters, AFP și DPA.

Racheta, construită de Orbital Sciences Corporation, a fost lansată de la baza aeriană Wallops din statul Virginia, la ora locală 18:22 (22:22 GMT) și a explodat la câteva secunde.

Cauza accidentului nu se cunoaște deocamdată.

Orbital Sciences Corporation este una dintre cele două companii angajate de NASA pentru a transporta capsule către SSI. Zborul de marți urma să fie al treilea dintre cele opt contractate de companie și pentru care aceasta primește 1,9 miliarde dolari de la NASA.

Dotată cu un motor nou, mai puternic, racheta Antares lansată marți transporta o capsulă Cygnus încărcată cu 2.293 kilograme de alimente și echipamente pentru personalul de pe Stația Spațială Internațională.

SSI, un laborator de cercetare în valoare de 100 de miliarde de dolari, este deținută și gestionată de 15 țări, zburând la 418 km deasupra Terrei. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

2 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!