O rachetă Antares a EXPLODAT la scurt timp după lansare

O rachetă Antares a EXPLODAT la scurt timp după lansare

O rachetă americană Antares ce transporta o capsulă Cygnus către Stația Spațială Internațională (SSI) a explodat marți seară la câteva secunde după lansare, în statul american Virginia, a anunțat canalul TV al Agenției spațiale a SUA (NASA), citat de Reuters, AFP și DPA.

Racheta, construită de Orbital Sciences Corporation, a fost lansată de la baza aeriană Wallops din statul Virginia, la ora locală 18:22 (22:22 GMT) și a explodat la câteva secunde.

Cauza accidentului nu se cunoaște deocamdată.

Orbital Sciences Corporation este una dintre cele două companii angajate de NASA pentru a transporta capsule către SSI. Zborul de marți urma să fie al treilea dintre cele opt contractate de companie și pentru care aceasta primește 1,9 miliarde dolari de la NASA.

Dotată cu un motor nou, mai puternic, racheta Antares lansată marți transporta o capsulă Cygnus încărcată cu 2.293 kilograme de alimente și echipamente pentru personalul de pe Stația Spațială Internațională.

SSI, un laborator de cercetare în valoare de 100 de miliarde de dolari, este deținută și gestionată de 15 țări, zburând la 418 km deasupra Terrei. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...