O tânără a fost sechestrată şi agresată sexual timp de zece ani, în California

O tânără a fost sechestrată şi agresată sexual timp de zece ani, în California

O tânără sechestrată şi agresată sexual timp de zece ani a fost găsită în viaţă, iar presupusul ei răpitor a fost arestat, a anunţat miercuri poliţia din California, relatează AFP.

O tânără a fost sechestrată şi agresată sexual timp de zece ani, în California

Victima, în prezent în vârstă de 25 de ani, a fost răpită în 2004 la Santa Ana, la sud-est de Los Angeles, potrivit autorităţilor.

Ea s-a prezentat la poliţie pentru a-l denunţa pe presupusul agresor, Isidro Garcia, în vârstă de 41 de ani. Acesta a fost arestat marţi.

Tânăra, care avea 15 ani atunci când a fost răpită şi a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a avut mai multe ocazii să fugă în cei zece ani de captivitate, dar "nu a găsit mijloacele" prin care să facă acest lucru, a afirmat poliţia de la Santa Ana, într-un comunicat.

Ea a continuat să trăiască dominată de Isidro Garcia care, în 2007, a obligat-o să se căsătorească cu el. Au avut un copil, în 2012.

Garcia, care locuia cu victima la Bell Gardens, la aproximativ 40 de kilometri de Santa Ana, la periferia Los Angelesului, a fost încarcerat pentru răpire şi viol.

Adolescenta a fost dată dispărută în august 2004. "Garcia şi-a drogat victima şi a condus-o într-o casă din Compton", a precizat poliţia. El a utilizat documente de identitate false pentru ea.

"În lunile şi anii care au urmat, Garcia i-a spus în mod repetat victimei că familia ei nu o mai caută şi că dacă încearcă să se întoarcă acasă familia îi va fi expulzată", a mai anunţat poliţia.

Ei s-au mutat în mai multe rânduri, pentru a evita să fie reperaţi de către autorităţi.

"Garcia şi-a agresat, în mod repetat, fizic şi sexual victima", a subliniat poliţia, adăugând că acesta a aranjat ca cuplul să muncească noaptea în cadrul unor servicii de salubritate "pentru a putea să stea tot timpul cu ochii pe ea".

Acest caz aminteşte cazul celor trei americane ţinute captive timp de un deceniu într-o casă din Cleveland, în Ohio, şi care au reuşit să scape anul trecut, cu ajutorul unui vecin. Răpitorul lor, Ariel Castro, în vârstă de 53 de ani, a murit la 3 septembrie, la o lună după ce a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că le-a sechestrat, violat şi bătut timp de peste zece ani. El a fost găsit spânzurat în celulă.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

4 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

5 Un adevăr crunt din Ucraina...