O vedetă a pazei de coastă ucrainene a explodat în Marea Azov

O vedetă a pazei de coastă ucrainene a explodat în Marea Azov

O vedetă a pazei de coastă ucrainene a explodat duminică după-amiază în Marea Azov, cei șapte membri ai echipajului fiind răniți ori dați dispăruți, transmit agențiile EFE și Reuters.

Potrivit autorităților ucrainene, explozia s-a produs la ora locală 14:20, în timp ce ambarcațiunea se afla la circa patru kilometri de coasta orașului Mariupol, una dintre localitățile strategice intens disputate de armata ucraineană și separatiștii proruși.

Nu se cunosc cauzele exploziei, dar Ministerul ucrainean de Interne a avansat ipoteza coliziunii cu un dispozitiv exploziv, ce ar putea fi o mină sau o torpilă. Mai multe nave ale pazei de coastă ucrainene au fost trimise în zonă pentru a investiga ce s-a întâmplat, nefiind clar nici dacă vedeta s-a scufundat sau a fost doar avariată.

În paralel, a fost demarată o operațiune de salvare. Potrivit agenției EFE, șase membri ai echipajului sunt răniți, iar cel de-al șaptelea, comandantul, este dat dispărut, în timp ce agenția Reuters relatează că doi sunt răniți și situația celorlalți este necunoscută.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD