O vedetă a pazei de coastă ucrainene a explodat în Marea Azov

O vedetă a pazei de coastă ucrainene a explodat în Marea Azov

O vedetă a pazei de coastă ucrainene a explodat duminică după-amiază în Marea Azov, cei șapte membri ai echipajului fiind răniți ori dați dispăruți, transmit agențiile EFE și Reuters.

Potrivit autorităților ucrainene, explozia s-a produs la ora locală 14:20, în timp ce ambarcațiunea se afla la circa patru kilometri de coasta orașului Mariupol, una dintre localitățile strategice intens disputate de armata ucraineană și separatiștii proruși.

Nu se cunosc cauzele exploziei, dar Ministerul ucrainean de Interne a avansat ipoteza coliziunii cu un dispozitiv exploziv, ce ar putea fi o mină sau o torpilă. Mai multe nave ale pazei de coastă ucrainene au fost trimise în zonă pentru a investiga ce s-a întâmplat, nefiind clar nici dacă vedeta s-a scufundat sau a fost doar avariată.

În paralel, a fost demarată o operațiune de salvare. Potrivit agenției EFE, șase membri ai echipajului sunt răniți, iar cel de-al șaptelea, comandantul, este dat dispărut, în timp ce agenția Reuters relatează că doi sunt răniți și situația celorlalți este necunoscută.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

5 Călin Georgescu a demisionat din Clubul de la Roma: Nu doresc să mă iudesc