Obama a numit în fruntea ARMATEI SUA un HOMOSEXUAL declarat

Presedintele SUA, Barack Obama, l-a nominalizat ca secretar al Armatei pe Erik K. Fanning, un homosexual care si-a declarat public orientarea. Nominalizarea va trebui sa fie aprobata de Senatul SUA. 

„Eric aduce in noua pozitie multi ani de experienta dovedita si capacitati exceptionale de lider. Sunt recunoscator pentru modul in care s-a dedicat barbatilor si femeilor in uniforma si sunt convins ca va conduce soldatii SUA cu distinctie”, a declarat Obama, citat de CNN.

Acest pas istoric este unul dintre multe miscari ale administratie Obama de a promova drepturile comunitatii LGBT in cadrul fortelor armate. In 2010, presedintele a semnat o lege care punea capat politicii „Nu intreba, nu spune” care interzicea homosexualilor si lesbienelor sa isi afirme deschis orientarea.

Fanning a fost adjunct al secretarului de stat al Armatei pana in luna iunie, iar mai inante a fost seful de cabinet al secretarului Apararii Ash Carter. Acesta a declarat ca nominalizarea lui Fanning este o „alegere excelenta”.

Si organizatia care apara drepturile militarilor LGBT s-a declarat satisfacuta. „Suntem incantati ca Fanning a fost nominalizat pentru a conduce cea mai mare armata a lumii:, se arat intr-un comunicat al The American Military Partner Association.

Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documente
Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV