Obama: Nu ne vom lăsa terorizați

Președintele american Barack Obama a declarat sâmbătă că țara sa nu se va lăsa 'terorizată', o declarație ce survine după atacul de miercuri de la San Bernardino, California, ancheta în acest caz fiind reclasificată vineri de poliția federală în "act de terorism".

'Suntem americani. Ne apărăm valorile, cele ale unei societăți libere și deschise. Suntem puternici. Suntem rezistenți și nu ne vom lăsa terorizați', a declarat Obama în alocuțiunea sa săptămânală difuzată de la Casa Albă, după cum relatează AFP.

'Este posibil ca cei doi atacatori să fi fost radicalizați. Dacă se va ajunge la această concluzie, aceasta va ilustra amenințarea asupra căreia noi ne concentrăm de ani de zile: pericolul oamenilor care cedează la ideologiile extremiste violente', a subliniat Obama.

'Noi știm că organizația Statul Islamic și alte grupări încurajează oameni — în toată lumea și în țara noastră — să comită acte teribile', a adăugat președintele american.

Potrivit anchetatorilor FBI, atacul de miercuri din California, comis de un cuplu și soldat cu 14 morți, a fost minuțios pregătit. Directorul poliției federale americane, James Comey, a declarat că, deocamdată, nu sunt indicii că ucigașii ar fi făcut parte dintr-o organizație sau o celulă.

AGERPRES/(AS — autor: Flori Tiulea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!